Cestná doprava

Zastavil konanie o námietke vo veci mýta, prišla však ďalšia

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) zastavil konanie o námietke jedného z vyradených uchádzačov z tendra na elektronický výber mýta. Neobsahovala totiž zákonom stanovené náležitosti. Úradu však bola 11. júla doručená ďalšia námietka, rozhoduje teda o nej.
 

Ako TASR informovala hovorkyňa ÚVO Helena Fialová, úrad rozhodnutím z 25. júla 2008 zastavil konanie o námietke proti inému úkonu verejného obstarávateľa v užšej súťaži na predmet zákazky Komplexná služba elektronického výberu mýta, ktorú podalo konzorcium Kapsch 25. júna tohto roka. "Konanie bolo zastavené z toho dôvodu, že námietka neobsahovala všetky zákonom ustanovené náležitosti," vysvetlila Fialová. V súčasnosti má úrad 30 dní na rozhodnutie týkajúce sa námietky od rovnakého konzorcia z 11. júla a ďalšie konanie verejného obstarávateľa – Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), a. s., je pozastavené až do rozhodnutia o tejto námietke.
Minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Ľubomír Vážny už medzitým pripustil, že elektronický výber mýta s najväčšou pravdepodobnosťou nebude na Slovensku spustený v pôvodne plánovanom termíne 1. januára 2009.

Zdroj: TASR

Prečítajte si aj

Back to top button