Cestná doprava

Za Car Route stojí poctivá práca

Za Car Route stojí poctivá práca. Keď som takto pred rokom čítal v magazíne Hviezdy ciest článok o mladom podnikateľovi Michalovi Jánošovi a jeho firme Car Route, bol som nadšený a konštatoval som, že poctivá práca slávi úspech.

Spoločnosť Car Route založil pred takmer 13-timi rokmi Michal Jánoš. Začínal s jazdeným Sprinterom a svojou usilovnou prácou (až nadprácou) sa vypracoval na úspešnú prepravnú firmu, ktorá sa venuje hlavne paletovej preprave všetkých typov a tovarov v rámci Bratislavy, Slovenska a aj do zahraničia (Česko, Rakúsko Maďarsko), zásobovaniu obchodov, firiem výrobných a logistických skladov. Medzi ich prepravné služby patrí aj celovozidlová preprava materiálov a nábytku, expresná preprava, zásobovanie, úspešne sa rozvíja preprava tovarov s regulovanou teplotou.

„Firmu som síce založil v roku 2011, no podnikať som začal už popri vysokej škole ekonomickej, na ktorej som študoval marketing a manažment. Odmlada som brigádoval pre jednu firmu a keďže mali so mnou dobré skúsenosti ponúkli mi, či by som pre nich nechcel aj rozvážať. Dali mi k dispozícii vozidlo, hoci som mal len 18 rokov. Po mesiaci, v roku 2009, som si kúpil za 2000 eur svoj prvý Mercedes-Benz Sprinter 208d z roku 1995. Dodnes ho mám, je opravené a uložené vo firme ako nostalgická spomienka na začiatky,“

hovorí konateľ Michal Jánoš.
CarRoute Cool

Za Car Route stojí poctivá práca

Na prelome rokov 2010 a 2011 začal robiť rozvoz s vlastným Sprinterom. Postupne pribral závozníka, neskôr z neho spravil vodiča a dokúpil druhý novší Sprinter. Nasledovala kúpa iných značiek, ale netrvalo dlho a rozhodol sa natrvalo pre Sprinter. Momentálne Car Route vlastní 61 modelov Mercedes-Benz všetkých veľkostí od najmenších vanov cez klasické dodávky rôznych dĺžok (aj s izotermickými a skriňovými nadstavbami) až po plachtové valníky do 7,5 t s hydraulickými plošinami. Vďaka nárastu prepráv s regulovanou teplotou počítajú s ďalším rozšírením počtu chladiarenských Sprinterov a prepráv. Ich autopark pokryje všetky potreby klientov. Od vzniku táto úspešná firma zaznamenáva každoročný nárast presahujúci 20 %.

„Vozíme všetko, pričom ťažiskom je rozvoz paletového tovaru, zásobovanie a expresné prepravy. Máme zásadu, že naši vodiči musia spať každý deň doma, vďaka čomu u nás vodiči pracujú dlhodobo. Vodičov zamestnávame na trvalý pracovný pomer, pravidelne im zvyšujeme plat a vytvárame podmienky, pre ktoré budú u nás pracovať aj viac rokov. Finančná motivácia pritom závisí aj od toho, či jazdia slušne a defenzívne, lebo tým firme šetria značné financie. Je to synergický efekt,“

vysvetľuje Michal Jánoš.

Chladiarenské dodávky a prepravy

Prepravu chladeného a mrazeného tovaru vykonávajú pod názvom Car Route Cool s tučniakom v logu. Poskytujú aj prenájom týchto vozidiel či skladovanie chladeného a mrazeného tovaru. K dispozícii je klasická paletová chladiarenská dodávka a chladiarenské auto s dvojmontážou na každodenné prepravy ťažšieho tovaru v rámci celého Slovenska i okolitého zahraničia. Klientom ponúkajú v rámci hlavných miest – Bratislava, Brno, Viedeň, doručenie už do 90 minút. Certifikovanými chladiarenskými autami dokážu prepraviť chladený/mrazený tovar na krátke i dlhé trate aj so záznamníkom teplôt, ktorý neustále zaznamenáva teplotu v nakladacom priestore.

Chladiarenské vozidlá na prenájom obsahujú elektrickú prípojku na 220 V, ktorá im umožňuje chladiť tovar aj bez naštartovaného motora. Ekologické riešenie ponúka klientom efektívne využiť tieto vozidlá na rôzne hromadné podujatia aj súkromné účely. Využiť ich možno aj ako externé chladničky a mrazničky na uskladnenie akéhokoľvek tovaru s potrebou chladenia. Pracujú 24 hodín denne 7 dní v týždni, chladiarenské vozidlo tak dokážu klientom doviezť kamkoľvek na Slovensku i do zahraničia aj počas štátnych sviatkov či víkendu.

Chladený a mrazený tovar si klienti môžu uskladniť v rozsiahlych skladových priestoroch Car Route. Po dohode s dispečerom príde dodávka, vodič tovar naloží, prepraví v chladiarenskom aute v optimálnej teplote do skladu, ktorý sa nachádza v Bratislave a uskladní ho. Po dohode vám tovar v stanovenom čase prepraví zo skladu na určené miesto. Tovar môžete mať uskladnený po dobu, akú budete potrebovať, pracovníci ho budú pravidelne kontrolovať.

Car Route rozvíja svoju činnosť aj nákupom veľkých vozidiel nad 7,5 t a izotermických vozidiel s hydraulickou plošinou. Ambície majú aj v oblasti logistiky a etablovania obdobnej firmy v Čechách, kde je potenciál rastu aj na susedný rakúsky a nemecký trh.

Zdroj
transport.sk
Editor
PR
Back to top button