Cestná doprava

Tri z deviatich úloh na pomoc automobilovému priemyslu neboli splnené

V minulom roku mali jednotlivé rezorty plniť šesť dlhodobých úloh vyplývajúcich z uznesenia vlády k opatreniam na odstránenie bariér na rozvoj automobilového priemyslu a ďalšie tri úlohy boli prenesené z minulých rokov.

Tieto zostali aj naďalej nesplnené. Vyplýva to z informatívneho materiálu ministerstva hospodárstva, ktorý v stredu zobrala na vedomie vláda.  Vláde sa nepodarilo uzatvoriť Memorandum o porozumení a spolupráci pri vytváraní podmienok pre udržateľný rozvoj automobilového priemyslu na Slovensku vrátane dodávateľskej siete so Zväzom automobilového priemyslu (ZAP) SR. 

V ďalšej úlohe, ktorá mala pripraviť návrh na úpravu výpočtu registračného poplatku vozidiel, ministerstvo financií požiadalo o predĺženie termínu a ako nesplnenú vyhodnotilo aj úlohu pre rezort životného prostredia súvisiacu so zberom údajov o zariadeniach na zhodnocovanie odpadov, ich kapacitách a vydaných oprávneniach. Jej výsledkom mali byť zmeny na zefektívnenie stavu nakladania a zhodnocovania odpadov pre oblasť automobilového priemyslu.

„Vyhodnotenie úloh potvrdilo, že ich plnenie nebolo zo strany vecne príslušných rezortov dostatočné a vo väčšine prípadov ich rezorty plnili len formálne, a prípadne otvorenou otázkou ostáva aj možnosť prehodnotiť plnenie úloh v rámci uznesenia č. 185 zo 17. apríla 2019 z komplexného hľadiska,“ uviedlo MH hospodárstva v materiáli.

Hlavným cieľom rezortu hospodárstva v tomto roku bude proaktívnejšia komunikácia so zainteresovanými rezortmi na úrovni expertnej pracovnej skupiny a v koordinácii so ZAP konštruktívnejší prístup k plneniu uznesenia.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button