Cestná doprava

SSC zrekonštruovala ďalších 13 úsekov ciest

SSC zrekonštruovala ďalších 13 úsekov ciest. Slovenská správa ciest (SSC) zrekonštruovala v rámci veľkoplošných opráv ďalších 13 úsekov ciest.

Slovenská správa ciest v rámci projektu veľkoplošných opráv ciest 1. triedy zrekonštruovala v tomto roku 13 úsekov vo všetkých regiónoch Slovenska. Spolu ide o 36 kilometrov ciest. Náklady na opravy dosiahli 13,8 milióna eur s DPH. Informoval o tom Martin Guzi z komunikačného odboru SSC. Práce na veľkoplošných opravách odštartovali podľa neho v apríli 2021. Aktuálne sa podľa neho pracuje na opravách dvoch úsekov v celkovej dĺžke 8 km v hodnote 4,2 milióna eur. Ďalších osem úsekov (23,2 km) sa začne opravovať v najbližších týždňoch.

SSC zrekonštruovala ďalších 13 úsekov ciest

Pripomenul, že SSC v minulom roku pre motoristov v rámci veľkoplošných opráv ciest 1. triedy obnovila 75 úsekov v celkovej dĺžke 282,9 km. Išlo o 25 úsekov a o 100 km viac, ako v roku 2021 plánovala urobiť. Celkový finančný objem veľkoplošných opráv vo všetkých regiónoch Slovenska dosiahol v minulom roku hodnotu 68,8 milióna eur s DPH. Spolu bolo položených 4 125 460 m2 ložnej a obrusnej asfaltovej vrstvy. Ide podľa neho o najväčšie opravy ciest 1. triedy v histórii Slovenska.

Dodal, že v rámci projektu sa za štyri roky opraví viac ako 700 km ciest za približne 200 miliónov eur s DPH. Výsledkom veľkoplošných opráv je nový súvislý asfaltový koberec, ktorý sa na vozovku pokladá po odstránení poškodených vrstiev. Zhotoviteľmi prác sú stavebné spoločnosti, ktoré o jednotlivé úseky súťažia v elektronických aukciách.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button