Cestná doprava

Preprava dreva s prívesmi a návesmi Schwarzmüller

Preprava dreva s prívesmi a návesmi Schwarzmüller. Klanicové návesy od spoločnosti Schwarzmüller sú obľúbenou voľbou slovenských firiem vďaka svojej kvalite a poctivej vyše 90-ročnej tradícii.

Sú známe svojou pevnou konštrukciou a nízkou hmotnosťou. Oceľový rám Naxtra z vysokopevnej ocele je zárukou vysokej pevnosti a optimalizovanej hmotnosti. Návesy majú zväčšený rázvor náprav, čo umožňuje celkové zaťaženie súpravy až 44 ton podľa legislatívy danej krajiny. Montujú sa nápravy SAF alebo BPW, vždy v prevedení offroad.

Schwarzmüller vyrába dva typy návesov:

  • náves bez podlahy, ktorý je vhodný na prepravu guľatiny aj reziva,
  • náves s podlahou, ktorý je vhodný na prepravu guľatiny, reziva a tovaru na paletách. Toto poskytuje lepšie možnosti využitia pri spiatočnej preprave.
Odľahčený klanicový náves bez podlahy

Preprava dreva s prívesmi a návesmi Schwarzmüller

Odľahčený klanicový náves bez podlahy má vlastnú hmotnosť od 5,1 do 5,7 tony. Zákazník si teda môže zvoliť výbavu a komponenty, ktoré najviac zodpovedajú jeho požiadavkám. Náves môže mať prekrytie medzi pozdĺžnikmi po celej dĺžke alebo len čiastočné. Predné čelo je štandardne oceľové, voliteľne hliníkové. Namontované sú klanice ExTe alebo JW TEC. Môžu byť v kombinácii oceľ-hliník alebo celohliníkové.

Klanice môžu mať rýchloupínače namiesto klasických skrutkových upínačov, vďaka čomu dokáže vodič klanicu jednoducho prestaviť na požadovanú pozíciu. Do voliteľnej výbavy patria: diagnostika SmartBoard, dve zdvíhacie nápravy, hliníkové disky, hliníkové oporné nohy, výsuvná tabuľa pre nadrozmernú dĺžku, navijaky gurtní s račňou a iné.

Odľahčený klanicový náves s podlahou

Odľahčený klanicový náves s podlahou má vlastnú hmotnosť od 5,6 do 5,8 tony. Rám Naxtra z vysokopevnej ocele má odľahčovacie otvory. Podlaha návesu je z preglejky. Klanice sa upevňujú v zapustených zosilnených osadeniach, po ich demontáži zostane rovná podlaha. Napríklad klanice môžu mať upevnenie pomocou rýchloupínačov, ktoré slúžia na jednoduchú demontáž klaníc. Výbava a doplnky sú ako pri návese bez podlahy.

Tandemový klanicový príves

Klanicové prívesy sa vyrábajú vždy na mieru a môžu mať viacero prevedení. Hlavným parametrom je počet náprav, prevedenie s ojom alebo tandemové prevedenie. Čiže pruženie je na vzduchových mechoch alebo na listových perách. Pneumatiky majú dvojmontáž alebo znížený profil kvôli nižšiemu ťažisku. Hmotnosť prívesov je od 3 ton. Výbava a doplnky sú podobné ako pri návesoch.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TS

Prečítajte si aj

Back to top button