Cestná doprava

Ministerstvo chce pomôcť súkromným autobusovým dopravcom

Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR spolu s Ministerstvom financií (MF) SR hľadá riešenie, ako pomôcť súkromným autobusovým dopravcom v súčasnej situácii.

Na sociálnej sieti to uviedol šéf rezortu dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) po stretnutí so štrajkujúcimi dopravcami z Únie súkromných autobusových dopravcov (ÚSAD).

„Autobusovú dopravu vnímam ako jeden z hlavných nástrojov pre oživenie cestovného ruchu, aj preto už niekoľko týždňov s ministerstvom financií intenzívne hľadáme konkrétne riešenie, akým spôsobom im pomôcť,“ priblížil Doležal.

Na snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (FOTO TASR – Jaroslav Novák)

Doležal skonštatoval, že považoval za povinnosť a prejav slušnosti prísť vo štvrtok k štrajkujúcim dopravcom a vypočuť si ich požiadavky. Podotkol však, že ministerstvo dopravy nemá v kompetencii priamu finančnú pomoc. Preto sa na stretnutí zúčastnil aj minister financií Eduard Heger (OĽaNO).

ÚSAD svoj návrh požiadaviek zverejnila na sociálnej sieti. Zahŕňajú napríklad kompenzáciu povinného odstavenia autobusov, ale aj štátne bankové záruky na úvery, predĺženie odkladov lízingov a úverov za autobusy či úpravu dane z motorových vozidiel.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button