Cestná doprava

Ocenenie „One to Watch“ pre eDaily

Ocenenie „One to Watch“ pre eDaily. Začiatkom januára 2023 prišla správa, že v závere predošlého roka získalo IVECO eDaily významné ocenenie v odvetví e-mobility vďaka svojim inovatívnym funkciám, najlepšej optimalizácii vyťaženia vo svojej triede a ePTO.

Nové IVECO eDaily získalo ocenenie „One to Watch“ na podujatí What Van? Awards 2023. Túto prestížnu cenu udeľuje každoročne porota zložená z nezávislých odborníkov z celého sektora ľahkých úžitkových vozidiel. Ocenenie potvrdzuje, že nové eDaily je pripravené zvládnuť akúkoľvek úlohu v city logistike. A to vďaka inovatívnemu použitiu modulárneho batériového systému, bezkonkurenčným schopnostiam vyťaženia tovarom a najlepšiemu ePTO vo svojej triede, ktorého výkon je až 15 kW.

James Dallas, predseda poroty What Van?, povedal: „Nové eDaily je nabité praktickými funkciami. K dispozícii je vo verziách od 3,5 do 7,2 tony. Vyrovná sa nosnosti konkurentov ICE a môže počítať s tromi batériami na dojazd až 400 kilometrov. eDaily predstavuje evolúciu značky na trhu plug-in vozidiel.“

IVECO eDaily je k dispozícii vo variantoch: dodávka, kabína s podvozkom pre ďalšiu montáž nadstavby, kabína pre posádku a minibus s celkovou hmotnosťou do 7,2 tony, vo verziách na zadnej náprave s jedným kolesom alebo s dvoma kolesami na každej strane a so širokou škálou možností výberu výšky a rázvoru. Podľa výrobcu ide o jediné elektrické ľahké úžitkové vozidlo, ktoré sa vďaka svojmu robustnému podvozku odvodenému od podvozka nákladných vozidiel, môže pochváliť kapacitou nákladu 3,5 tony, pričom široký výber rázvorov pomáha získať až 19,6 m3 nákladu.

Ocenenie „One to Watch“ pre eDaily

Rôzne konfigurácie batérií umožňujú operátorom prispôsobiť eDaily individuálnym potrebám dopravcov, optimalizovať užitočné zaťaženie a dojazd. Možnosti nabíjania zahŕňajú rýchle nabíjanie do 80 kW, ktoré pridáva až 100 kilometrov dojazdu, len za 30 minút. Tzým sa celkový dojazd na plné nabitie zvyšuje na viac ako 400 kilometrov.

Na batérie sa vzťahuje jedna z najkomplexnejších záruk. Osem rokov a 160 000 kilometrov pre vozidlá s jednou batériou. Alebo 250 000 kilometrov pre vozidlá s dvoma alebo tromi batériami. Špičkový polomer otáčania vo svojej triede upevňuje jeho agilnú DNA. Zatiaľ čo regeneračný režim One Pedal Drive uľahčuje navigáciu v mestskej premávke, pričom zrýchľuje a spomaľuje iba pomocou akcelerátora.

Vittorio Bussi, vedúci produktového manažmentu ľahkých úžitkových vozidiel, IVECO Truck Business Unit, pri prevzatí ocenenia povedal: „Sme poctení, že sme získali toto prestížne ocenenie od What Van? Ide o dôležité uznanie mimoriadnych vlastností eDaily, ktoré z neho robia jedinečný produkt na trhu.“
IVECO už dostalo prvé objednávky na najnovší model eDaily. Vybrala si ho firma Petit Forestier Group, európsky líder v oblasti prenájmu a lízingu chladiarenských vozidiel, v počte 2 000 podvozkov eDaily. A tiež talianska spoločnosť SV Noleggio s viac ako 20-ročnými skúsenosťami v prenájme chladiarenských vozidiel. Tá si vlani v novembri objednala 200 dodávok eDaily vybavených chladiarenskými boxmi.

eDaily pre Petit Forestier Group

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
VIB

Prečítajte si aj

Back to top button