Cestná doprava

NSK zvýši rozpočet na údržbu ciest II. a III. triedy

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) zvýši rozpočet Regionálnej správy a údržby ciest (RSÚC) v Nitre o 150.000 eur. Podľa Úradu NSK je dôvodom nárast povinností cestárov pri starostlivosti o cesty II. a III. triedy. Celkový ročný rozpočet RSÚC Nitra je takmer 11,5 milióna eur.

Podľa NSK však cestári, predovšetkým v posledných jesenných týždňoch, museli zvýšiť svoje výkony, a preto svoj rozpočet prekročili. „Sneženie, ktoré začiatkom decembra postihlo aj územie Nitrianskeho kraja, spôsobilo podľa RSÚC neúmerné zvýšenie spotreby posypového materiálu a využitie technických rezerv spoločnosti,“ skonštatoval Úrad NSK.

Podľa kraja sa okrem toho RSÚC Nitra v roku 2021 výrazne zvýšili viaceré výkony. Plocha pokosených trávnych porastov sa napríklad zvýšila na takmer 38 miliónov štvorcových metrov, čo je v porovnaní s rokom 2020 viac o približne 3,3 milióna štvorcových metrov. Dĺžka posypaných ciest sa zvýšila o 16.000 kilometrov, o viac ako 120 kilometrov stúpla aj dĺžka obnoveného vodorovného značenia,“ uviedol Úrad NSK.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button