Cestná doprava

Nový rad služieb konektivity IVECO ON

Nový rad služieb konektivity IVECO ON. Nové telematické služby IVECO ON, ktoré sú k dispozícii vo všetkých vozidlách Euro 6-e a elektrobusoch dodávaných výrobcom od začiatku roku 2022, boli navrhnuté tak, aby spĺňali požiadavky orgánov verejnej dopravy a prevádzkovateľov a výrazne zlepšovali prevádzky-schopnosť vozidiel a celkové náklady na vlastníctva pri zaistení bezpečnosti a ochrany. Službu IVECO ON Smart Pack už využíva 1 200 vozidiel.

Na zabezpečenie riadenia výkonnosti a prevádzkyschopnosti svojich vozidiel predstavil výrobca v roku 2018 svoje prvé prepojené služby pre správu vozového parku pod názvom „Intellibus“. Nové, efektívnejšie telematické služby IVECO ON, ktorých balíček Smart Pack je súčasťou štandardnej výbavy všetkých vozidiel IVECO BUS dodaných od začiatku roka, sú aktívne už pri 1 2000 vozidlách.

Nové služby IVECO ON boli v októbri minulého roka predstavené na veľtrhoch Autocar Expo v Lyone, Next Mobility Exhibition v Miláne a FIAA 2022 v Madride a návštevníci sa mohli počas ukážok zoznámiť s ich fungovaním a hlavnými výhodami:

Portál IVECO ON poskytuje prístup k rozsiahlym informáciám o správaní autobusového parku v prevádzke. Ako je spotreba energie, priemerná rýchlosť a denná vzdialenosť, a tiež hodnotenie jazdného štýlu. Zákazník má tiež možnosť sledovať podrobné údaje o jednotlivých vozidlách, čo mu umožňuje kontrolovať výkonnosť jeho vozového parku.

Nový rad služieb konektivity IVECO ON

Vo Vénissiux aj v Rorthais (Francúzsko) sa nachádzajú dve KONTROLNÉ STANOVIŠTIA. Tam špecialisti spracovávajú údaje o výkonnosti a denné technické správy z pripojených vozidiel IVECO BUS. KONROLNÉ STANOVIŠTE monitorujú vozový park, aby v niektorých prípadoch pomohli predvídať poruchy v prevádzke a zabránili neplánovaným zastávkam. Dvere, trakčné batérie a ďalšie funkcie sa každý deň podrobne analyzujú a poskytujú užitočné informácie na riešenie problémov.

Balíček Premium, ktorý je k dispozícii ako voliteľné príslušenstvo, poskytuje informácie v reálnom čase zamerané na prevádzku vozového parku. Zahŕňa voľbu medzi portálom pre prevádzkovú správu vozového parku v reálnom čase a webovým rozhraním API. Ďalej medzi portálom pre správu vozového parku a webovým rozhraním API ITxPT Standard TiGR. Čo je vysoko výkonné, štandardizované riešenie pre zákazníkov, ktorí potrebujú monitorovať vozidlá vo vozovom parku viac značiek. Toto rozhranie API, štandardizované ITxPT, odstraňuje nutnosť používať ďalšiu telematickú skrinku pre prístup k dátam z autobusov rôznych značiek v rámci jedného vozového parku.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TS

Prečítajte si aj

Back to top button