Cestná doprava

Na odpočívadle vo Francúzsku dobodali rumunského kamionistu, útok neprežil

Mŕtve telo 39-ročného kamionistu našli v nedeľu (16.5.) nadránom na odpočívadle na diaľnici A28 vo francúzskom regióne Somme. Profesionálny vodič mal bodnú ranu v oblasti srdca a chrbta. Jeho zranenia boli natoľko vážne, že ho privolaní záchranári už nedokázali zachrániť.

Vodič viezol tovar z Anglicka a smeroval do Španielska. Cestovala s ním aj jeho manželka, ktorá je rovnako ako on profesionálnou vodičkou. Práve ona privolala pomoc. Podľa provtných informácií z vyšetrovania počul vodič hluk, ktorý chcel identifikovať. Vyšiel z kabíny svojho vozidla, no po chvíli sa do nej vrátil už s ťažkými zraneniami, ktoré mu najmenej dvomi bodnými ranami spôsobil útočník. Nepotvrdené informácie hovoria o tom, že útočník bol súčasťou organizovanej skupiny zlodejov, ktorá sa snažila dostať do návesu jeho vozidla.

Ide o tragický príklad toho, aká nebezpečná dokáže byť práca profesionálnych vodičov a ako nedostatočne sú počas parkovania na odpočívadlách chránení. V spojitosti s incidentom sa na sociálnych sieťach spomína aj to, že sa zúfalá manželka snažila privolať pomoc, no vodiči v okolo stojacich vozidlách na jej krik a prosby o pomoc nereagovali. Na pomoc jej mal prísť až vodiči neďaleko parkujúcej dodávky.

Zdroj
transport.sk
Editor
Le Figaro

Prečítajte si aj

Back to top button