Cestná doprava

Lannutti si objednala 1 000 nových vozidiel Volvo FH

Talianska prepravná a logistická spoločnosť Lannutti Group si objednala 1 000 nových nákladných vozidiel Volvo FH s technológiou I-Save. Spoločnosť vidí potenciál v znížení spotreby paliva o 10 % a znížení emisií CO2.

Skupina Lannutti Group pôsobí v ôsmych európskych krajinách s flotilou 1 800 nákladných vozidiel. Rozhodnutie o investovaní do 1 000 nových vozidiel Volvo FH bolo výsledkom celoročného komplexného testu spotreby paliva, počas ktorého testovali nové Volvo FH vybavené technológiou I-Save a porovnávali ho aj s ďalšími vozidlami v zmiešanom vozidlovom parku. V porovnaní s ekvivalentnými ťahačmi Volvo FH Euro 6c dosiahli vozidlá s novou technológiou I-Save zníženie spotreby paliva o 10 %.

„Zásadou obnovy vozidlového parku v skupine Lannutti Group je uprednostňovanie vozidiel s nízkymi emisiami. Okrem spoľahlivosti je pre nás najdôležitejším faktorom udržanie čo najnižšej hmotnosti nákladného vozidla, umožnenie vysokého užitočného zaťaženia a minimálnej spotreby paliva. Výborné výsledky testovania nás usvedčili o tom, že všetky nové nákladné vozidlá Volvo by mali byť vybavené technológiou I-Save,“ hovorí Valter Lannutti, generálny riaditeľ skupiny Lannutti Group.

Volvo FH s technológiou I-Save kombinuje úsporný motor s funkciami šetriacimi palivo, ktoré znižujú jeho spotrebu v diaľkovej preprave a to podľa automobilky bez toho, aby boli znížené jazdné vlastnosti. Vozidlá sú tiež vybavené ďalšími bezpečnostnými prvkami, ako sú podpora pri zmene jazdného pruhu a podpora výstrahy vodiča, ktoré napomáhajú predchádzať nehodám.

FOTO: Volvo Trucks

“Nerobíme kompromisy v oblasti bezpečnosti. Je dôležité ponúknuť našim vodičom bezpečné a pohodlné pracovisko, ale je to tiež spôsob, ako pomôcť zabezpečiť naše dodávky. Našťastie, väčšinou sú nehody ľahké. No aj napriek tomu, vozidlá potrebujú opravy a je nákladné, ak je vozidlo mimo prevádzky. Preto veríme, že ďalšie bezpečnostné systémy predstavujú dobrú investíciu,” hovorí Valter Lannutti.

Objednávka v počte 1,000 vozidiel Volvo FH s technológiou I-Save bude spoločnosti Lannutti dodaná v priebehu 2021 a 2022. „So spoločnosťou Lannutti Group máme dlhoročné a korektné obchodné vzťahy a som skutočne hrdý na to, že preukázali dôveru spoločnosti Volvo a potvrdzujú vynikajúci výkon našich vozidiel s technológiou I-Save. Je to rovnako dôležité pre klímu aj pre našich zákazníkov,“ hovorí Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Zahrnuté vo vozidle Volvo FH s I-Save:

  • Motor D13TC (Turbo Compound) s výkonom 460 k (2 600 Nm) alebo 500 k (2 800 Nm)
  • Vysoko úsporné zadné nápravy
  • Vypnutie voľnobehu motora
  • I-Cruise s I-Roll, ktorý prispôsobuje rýchlosť tak, aby sa znížila spotreba paliva
  • Čerpadlo posilňovača riadenia s premenlivým objemom
  • Vylepšený systém I-See
  • Vylepšená prevodovka I-Shift s optimalizovaným softvérom pre diaľkovú prepravu

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button