Cestná doprava

IVECO BUS slávnostne otvoril nové testovacie zariadenie

IVECO BUS slávnostne otvoril nové testovacie zariadenie. 22. septembra IVECO BUS oficiálne otvoril svoje nové testovacie a validačné zariadenie s názvom E-BENCH za prítomnosti volených predstaviteľov, orgánov verejnej dopravy, kľúčových zákazníkov a partnerov.

IVECO BUS tak v Európe prináša jedinečné inovatívne zariadenie, ktoré sa nachádza vo výskumnom a vývojovom centre vo Vénissieux, celosvetovom sídle Iveco Group v oblasti autobusov a autokarov. E-BENCH je skutočným prínosom, ktorý bude hrať kľúčovú úlohu v energetickej transformácii, za ktorú sú zodpovední všetci hráči na poli mobility.

Slávnostného otvorenia sa zúčastnili Stéphane Espinasse – Head of IVECO BUS Commercial Operations and Product Management a Solène Grange – generálna riaditeľka spoločnosti Iveco France. IVECO BUS, popredný výrobca v oblasti udržateľnej mobility, neustále inovuje a ponúka čisté a efektívne dopravné riešenia. Aby si spoločnosť udržala svoj technologický náskok, rozhodla sa svoje výskumné a vývojové centrum vo Vénissieux vybaviť testovacím a validačným zariadením nazvaným E-BENCH, ktoré je v Európe unikátne. Mimoriadne všestranný systém EBENCH umožňuje testovanie jednotlivých súčastí i celých vozidiel v reálnych jazdných podmienkach, pričom simuluje všetky typy misií a klimatických podmienok.

IVECO BUS slávnostne otvoril nové testovacie zariadenie

„Sme hrdí na to, že môžeme osláviť dokončenie tohto jedinečného a inovatívneho projektu, ktorý nám umožní ešte viac urýchliť vývoj a uvedenie našich vozidiel vybavených najnovšími technológiami a poháňaných rôznymi pohonmi na trh. Našim zákazníkom to dokazuje, že dostávajú čisté, udržateľné a účinné riešenia mobility pre svoje naliehavé výzvy v oblasti energetickej transformácia,“ vyhlásil Stéphane Espinasse, Head of IVECO BUS Commercial Operations and Product Management E-BENCH, ktorý je v plnej prevádzke od júla 2023, disponuje rozsiahlymi testovacími kapacitami s valčekovým dynamometrom, klimatizačnou stolicou, stolicou pre jednotlivé komponenty, kompletnou stolicou HIL (Hardware-in-the-loop) pre testovanie všetkých komponentov dohromady a kompatibilitou s vozidlami na elektrický a vodíkový pohon.

Systém E-BENCH sa skladá z prepojených buniek, ktoré umožňujú testovanie vozidiel a predovšetkým funkčných modelov zvaných SKATE. Hlavná skúšobná bunka môže simulovať dynamiku vozidla prostredníctvom dvoch zaťažovacích strojov a zároveň simulovať extrémne klimatické podmienky a kombinácie klimatických funkcií (od -15 °C do +55 °C vo všetkých ročných obdobiach). Tieto obmedzenia vytvárajú prúdenie vzduchu až 210 000 m3/h.

Nový projekt E-BENCH (zariadenie a vývoj) predstavuje pre IVECO BUS celkovú investíciu vo výške 6,2 milióna eur. Vývojová fáza projektu bola spolufinancovaná francúzskou vládou prostredníctvom investičného programu France 2030′ Future Investment Program, ktorý prevádzkuje ADEME, francúzska agentúra pre ekologickú transformáciu.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button