Cestná doprava

IVECO BUS podpisuje rekordnú rámcovú zmluvu

IVECO BUS podpisuje rekordnú rámcovú zmluvu. IVECO BUS a belgický flámsky prevádzkovateľ De Lijn podpísali rekordnú rámcovú dohodu na dodávku až 500 nízkopodlažných kĺbových plne elektrických mestských autobusov, pričom prvá várka 65 vozidiel bude dodaná v roku 2024.

Vďaka tejto dodávke bude mať IVECO BUS najväčšiu flotilu elektrických kĺbových autobusov. Čo je pre IVECO BUS nový krok, ktorý ďalej posilní jeho pozíciu v oblasti bezemisnej mobility v celej Európe. IVECO BUS podpísal rámcovú zmluvu s belgickým flámskym prevádzkovateľom De Lijn na nákup odhadovaného objemu 500 E-WAY 18m na obdobie 2+2+2 roky.

De Lijn, flámsky štátny podnik vo Flámsku, prepraví ročne približne 3,5 milióna cestujúcich. IVECO BUS podporí cieľ spoločnosti poskytovať optimálne bezemisné služby mobility v mestských oblastiach pomocou kĺbového E-WAY. Táto rámcová dohoda zapadá do plánu spoločnosti De Lijn previesť celý svoj vozový park autobusov na udržateľné zdroje energie. A to nasadením 3 430 e-busov do roku 2035, ktoré ročne prejdú 200 miliónov bezemisných kilometrov, prestavbou svojich vozovní a dobíjacej infraštruktúry.

Elektrobusy E-WAY v dĺžke 18 miliónov kusov budú nasadené v niekoľkých mestách vo Flámsku. Dodávky budú zahájené v roku 2024 a budú predstavovať najväčšiu flotilu kĺbových elektrobusov IVECO BUS v prevádzke. Plne elektrický 18 m E-WAY si spoločnosť De Lijn vybrala pre jeho technické kvality a ekonomické parametre. Vozidlá budú poháňané novým hnacím ústrojenstvom Siemens a novými batériami typu NMC s celkovou kapacitou 623 kWh. Tento unikátny batériový balíček bude montovaný v novom závode na výrobu batérií FPT Industrial v Turíne.

IVECO BUS podpisuje rekordnú rámcovú zmluvu

E-WAY bude spĺňať požiadavky všeobecného bezpečnostného predpisu 2 (GSR2) vďaka svojim bezpečnostným prvkom, ako je detekcia mŕtveho uhla, inteligentné prispôsobenie rýchlosti, systém varovania pred čelnou zrážkou, detekcia únavy vodiča a snímača tlaku v pneumatikách. Všetky autobusy budú vybavené kamerovým systémom zrkadiel.

„Vďaka tejto prvej objednávke kĺbových plne elektrických autobusov potvrdzujeme naše plné odhodlanie ponúkať stále udržateľnejšiu mobilitu všade, kde pôsobíme. Pre tento ďalší krok smerom k riešeniam s nulovými emisiami sme si v tejto oblasti vybrali IVECO BUS, známu spoločnosť, ktorá sa zaoberá výrobou autobusov s nulovými emisiami, a jeho model E-WAY 18 m, ktorý najlepšie splnil naše očakávania, pokiaľ ide o dojazd, komfort a bezpečnosť pre našich cestujúcich aj vodičov,“ komentovala Ann Schoubs, generálna riaditeľka spoločnosti De Lijn.

„Sme obzvlášť hrdí na to, že spoločnosť De Lijn opäť vložila svoju dôveru do IVECO BUS a podpísala významnú zmluvu. Pričom uznala kĺbový E-WAY za optimálnu voľbu na trhu. Radi by sme im poďakovali za to, že sa rozhodli pre IVECO BUS pri udržateľnej obmene ich vozového parku,“ povedal Stéphane Espinasse, Head of Sales & Products, IVECO BUS. Podpisom tejto rámcovej dohody o dodávke až 500 jednotiek E-WAY s dĺžkou 18 m bude IVECO BUS a De Lijn presadzovať novú spoluprácu v projektoch mestských autobusov.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TS

Prečítajte si aj

Back to top button