Cestná doprava

IVECO BUS lídrom na trhu autobusov

V minulom roku vzrástol trhový podiel značky IVECO BUS v Českej republike o takmer 12 % na celkových 42,9 %, čím sa stal lídrom na trhu autobusov. IVECO BUS zároveň potvrdil pozíciu absolútneho lídra v segmente medzimestských autobusov s trhovým podielom 61,6 %, a to vďaka najúspešnejšiemu európskemu radu Crossway, ktorý sa vyrába vo Vysokom Mýte.

Crossway je jednotkou

Autobusy IVECO Crossway sa stali mimoriadne populárnymi vďaka svojej univerzálnosti, účelnosti a výbornému pomeru TCO – teda obstarávacích a prevádzkových nákladov. Za priaznivú cenu získa autobusový dopravca kvalitný, spoľahlivý a úsporný autobus vhodný na široké spektrum použitia v pravidelnej i nepravidelnej doprave. Produktový rad Crossway sa stal jednotkou vo východoeurópskom regióne, ktorý zahŕňa 10 krajín – Poľsko, Rumunsko, Maďarsko, Estónsko, Litvu, Lotyšsko, Slovinsko, Chorvátsko, Českú republiku a Slovensko, a to s celkovým trhovým podielom 63,4 % v segmente medzimestských autobusov. Brány výrobného závodu vo Vysokom Mýte, kde sa produktový rad Crossway vyrába, opustilo v minulom roku 4522 autobusov. Vyše 88 % vozidiel bolo predaných do zahraničia, pričom na prvých miestach figurujú Francúzsko, Nemecko a Taliansko. Najpredávanejším modelom je Crossway Low Entry Line. Jan Kimla, obchodný riaditeľ IVECO BUS pre trhy východnej Európy, hovorí: „Sme veľmi radi, že aj napriek zložitej a úplne mimoriadnej situácii sa nám podarilo dosiahnuť vynikajúce výsledky a stať sa lídrom na trhu. Ďakujeme našim zákazníkom za ich lojalitu.“

Dohoda o výrobe s tureckým výrobcom autobusov Otokar

Spoločnosť IVECO BUS uzavrela dohodu s tureckým výrobcom autobusov – firmou Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş, o miestnej výrobe produktov pod značkou IVECO BUS, realizovanú v závodoch v tureckej provincii Sakarya.
Toto zmluvné partnerstvo zahŕňa existujúce modely v portfóliu IVECO BUS určené pre medzinárodnú distribúciu, rovnako ako výrobu modelu špecificky dodávaného pre trhy vo východnej Európe, Afrike, na Strednom východe a v Ázii. Modely budú poháňané motormi dodávanými sesterskou firmou FPT Industrial a prvé kusy majú byť vyrobené v roku 2021. Pracovná sila v Turecku je konsolidovaná, disciplinovaná a preukazuje vysokú kvalitu výroby a dodržiavanie štandardov európskej montáže vozidiel.
Prostredníctvom tejto dohody sa IVECO BUS snaží rozšíriť svoje výrobné kapacity a súčasne tým potvrdzuje, že všetky svoje pravidelné pracovné činnosti udržuje na svojich existujúcich výrobných miestach, kde sa jej súčasné a budúce modelové generácie budú naďalej vyvíjať a vyrábať. Sylvain Blaise, Head of the Global Bus Division CNH Industrial, konštatoval: „Vďaka tejto spolupráci budeme môcť zvýšiť naše výrobné kapacity, aby sme mohli reagovať na súčasný a budúci dopyt na trhu a tiež podporiť náš trvalý rast, čo nám dáva skvelú príležitosť na spoluprácu a na budúcu expanziu portfólia. Vďaka takmer šesťdesiatročným skúsenostiam a špičkovým odborným znalostiam personálu spoločnosti Otokar v oblasti konštrukcie a výroby autobusov, spoločne so servisnou sieťou IVECO BUS a všetkými pridruženými službami, ktoré tvoria základné piliere štruktúry DNA spoločnosti IVECO, získavame istotu, že naši zákazníci budú aj naďalej dostávať špičkové a ekologicky udržateľné dopravné riešenia. Navyše toto partnerstvo bude môcť využívať inovatívne budúce technológie hnacích sústav vyvíjaných v spoločnosti FPT Industrial.“

IVECO BUS začína spoluprácu s tureckým výrobcom Otokar

Nový minibus IVECO Daily Access

Výrobca minibusu Daily podpísal so španielskym výrobcom nadstavieb INDCAR dohodu o partnerstve na vývoji a výrobe nového modelového radu minibusov s nízkym vstupom, ktorý bude určený len pre prevádzku v mestách a na prímestských linkách. Daily Access bude súčasťou programu IVECO BUS pre mestskú dopravu a bude primárne k dispozícii s prevádzkou na plyn/biometán. Nový rad Daily Access bude využívať celý rad súvisiacich služieb značky IVECO. Prvé dodávky sú naplánované na začiatok roka 2022.
„Tieto nové modely kombinujú skúsenosti spoločnosti INDCAR s DNA radu Daily a znalosti IVECO BUS v oblasti zemného plynu. Sme vďační za dôveru v naše know-how v oblasti minibusov,“ uviedol Gaël Queralt, generálny riaditeľ spoločnosti INDCAR.

Iveco Daily

Zdroj
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button