Cestná doprava

IVECO BUS dodáva nové autobusy pre SAD Zvolen

IVECO BUS dodáva nové autobusy pre SAD Zvolen. Spoločnosť Iveco Czech Republic dodáva v spolupráci s autorizovaným dealerom Corex, s.r.o. stovku nových autobusov radu Crossway spoločnosti Slovenská autobusová doprava Zvolen, a.s., ktorá prevádzkuje medzimestskú a mestskú dopravu.

Nové vozidlá z výrobného závodu vo Vysokom Mýte slovenský dopravca postupne zaraďuje do prevádzky na linkách na území deviatich okresov Banskobystrického kraja a na mestskú dopravu na území štyroch miest, s počtom vozidiel takmer 650 ks. Ide o tri varianty medzimestského autobusu Crossway v bielej farbe, konkrétne 70 vozidiel Crossway LE Line 12m s motorom Tector, 20 vozidiel Crossway LE Line 10,8m s motorom Tector a 10 vozidiel Crossway LE Line 14,5m s motorom Cursor.

Autobusy budú vybavené klimatizáciou, kúrením, mechanickou nástupnou plošinou pre invalidné vozíky, USB porty, Wi-Fi pripojením, predinštalovanou kamerou a odbavovacím systémom. Rad CROSSWAY sa vyrába v závode vo Vysokom Mýte v Českej republike a ťaží z rozsiahleho know-how tohto závodu v oblasti výroby medzimestských autobusov. CROSSWAY je obľúbený najmä pre svoj výkon a jeho všestrannosť, komfort a nízke prevádzkové náklady. Od svojho uvedenia na trh bolo vyrobených viac ako 55 000 kusov v rôznych verziách a rad CROSSWAY sa stal etalónom v segmente medzimestských autobusov.

IVECO BUS dodáva nové autobusy pre SAD Zvolen

„Naša spoločnosť ročne prepraví takmer 20 miliónov cestujúcich na 177 linkách, ktoré prevádzkujeme, a naši vodiči najazdia autobusy našej spoločnosti ročne 25 miliónov kilometrov. Sme významným lídrom na trhu autobusovej dopravy a ako druhá najväčšia dopravná spoločnosť na Slovensku vieme oceniť potreby našich cestujúcich, rovnako ako potreby vodičov. Preto sme sa opakovane rozhodli pre značku IVECO BUS,“ povedal PhDr. Adrian Polóny, predseda predstavenstva spoločnosti Slovenská autobusová doprava Zvolen, a. s.

„Sme nesmierne hrdí na to, že spoločnosť Slovenská autobusová doprava Zvolen opäť vložila dôveru do značky IVECO BUS pre mestskú a medzimestskú dopravu na Slovensku. Ich voľba pre našu značku a modelový rad CROSSWAY je potvrdením odborných znalostí spoločnosti IVECO BUS a kvalitnej podpory našich zákazníkov v segmente medzimestskej dopravy,“ uviedol Jan Kimla, obchodný riaditeľ IVECO BUS pre trhy strednej a východnej Európy.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button