Cestná doprava

Fanúšikovia IVECO BUS

Fanúšikovia IVECO BUS. Plne elektrické riešenie E-WAY ako aj CROSSWAY od IVECO BUS slávi v Taliansku ďalšie úspechy.

IVECO BUS dodá dopravcovi Autoguidovie Group 120 mestských autobusov E-WAY. Dodávky sa začnú v druhej polovici roku 2023. Ide o druhú taliansku zákazku výrobcu v tomto roku. Elektrobusy budú jazdiť na všetkých územiach, ktoré pokrývajú spoločnosti skupiny Autoguidovie. Ich nákup bol čiastočne financovaný z príspevkov NRRP (Národný plán obnovy a odolnosti), doplnkových fondov a NSPSM (Národný strategický plán udržateľnej mobility).

„Naša skupina pokračuje v úspešnom smerovaní k mobilite s nulovými emisiami. Nákup elektrobusov v rámci zmluvy v hodnote približne 65 miliónov eur predstavuje prirodzené pokračovanie cesty ku skutočnej ekologickej udržateľnosti pre spoločnosť, ktorá už teraz disponuje jedným z najmodernejších a najekologickejších autoparkov v Taliansku a vždy podporovala verejnú dopravu,“ uviedol Stefano Rossi, generálny riaditeľ spoločnosti Autoguidovie. „Sme presvedčení, že mobilita s nulovými emisiami je prospešná pre životné prostredie aj pre občanov. A môže podporiť využívanie verejnej dopravy a následný odklon od osobných vozidiel,“ dodal Rossi.

„Naše plne elektrické mestské autobusy ponúkajú riešenie udržateľnej mobility, ktoré je spoľahlivé a efektívne a zároveň spĺňa všetky očakávania prevádzkovateľov dopravy, vodičov, cestujúcich a obyvateľov. E-WAY podporuje dekarbonizáciu verejnej dopravy v krajine,“ povedal Stéphane Espinasse, Head of Sales & Products, IVECO BUS.

IVECO Crossway

Appassionati di IVECO – Fanúšikovia IVECO

E-WAY ponúka vodičom a cestujúcim mimoriadne komfortný zážitok, plynulú, tichú jazdu a akceleráciu bez vibrácií. Vďaka dvadsaťročným skúsenostiam IVECO BUS s vývojom a výrobou v oblasti alternatívnych palív zaručuje E-WAY vynikajúcu rovnováhu medzi dojazdom a kapacitou na prepravu osôb a poskytuje potrebný výkon pre celodennú prevádzku.

Autoguidovie je najväčšia talianska súkromná spoločnosť prevádzkujúca lokálnu verejnú dopravu. S 1 406 zamestnancami a konsolidovaným obratom 149 miliónov eur je Autoguidovie lídrom v oblasti služieb cestnej mestskej a prímestskej hromadnej dopravy. Autopark pozostávajúcim z 1 230 autobusov patrí k najmodernejším a najekologickejším v Taliansku.

238 CROSSWAY-ov pre Sardíniu

IVECO BUS dodá 238 vozidiel CROSSWAY (12 m dlhých) spoločnosti ARST, prevádzkujúcej mestskú, medzimestskú a železničnú verejnú dopravu na Sardínii, pričom prvých 144 kusov už bolo dodaných. Zostávajúcich 94 vozidiel CROSSWAY bude dodaných do júna 2023. Vozidlá prispejú ku kompletnej obnove autoparku spoločnosti ARST.

CROSSWAY predstavuje najlepšiu možnú voľbu pre medzimestskú dopravu pre svoj výkon, energetickú účinnosť a nízke emisie. Osobitná pozornosť bola venovaná pohodliu cestujúcich a vodičov a tiež prístupnosti pre osoby so zníženou pohyblivosťou. Model CROSSWAY (verzia triedy II), ktorý si spoločnosť ARST vybrala pre obnovu svojho vozového parku, ponúka vysokú kapacitu pre cestujúcich s 51 sklopnými sedadlami.

Výsuvná rampa pri stredných dverách uľahčuje prístup osobám so zdravotným postihnutím. Vozidlá sú vybavené motorom Cursor 9 Euro 6 s výkonom 360 k, automatizovanou prevodovkou a radom technologických prvkov, ktoré zvyšujú bezpečnosť a komfort. Patrí k nim hasiaci systém, pokročilé palubné bezpečnostné systémy, kamerový systém, geolokácia, palubný počítač, hlásenie budúcej zastávky a počítadlo cestujúcich.

„S autobusmi CROSSWAY ťaží spoločnosť ARST z výkonu nesporného lídra na trhu vo svojom segmente. Ide o vozidlo oceňované pre svoju spoľahlivosť a bezpečnosť. Ponúka optimálnu úroveň komfortu pre cestujúcich aj vodičov na krátke a stredné vzdialenosti,“ uviedol Stéphane Espinasse, IVECO BUS Sales and Product Manager.

Zdroj
transport.sk
Editor
VIB, foto: Iveco Bus

Prečítajte si aj

Back to top button