Cestná doprava

EverLift – viac ako dvadsať rokov skúseností

EverLift – viac ako dvadsať rokov skúseností. Už viac ako dvadsať rokov pôsobí na slovenskom trhu spoločnosť EverLift Slovakia, s. r. o. Za tieto dve desaťročia sa vypracovala medzi špičku v oblasti manipulačnej techniky, pričom jej produkty využíva viac ako tisíc klientov.

Okrem kvalitných predajných a popredajných služieb sa na tomto úspechu podieľa aj široké portfólio produktov, ktoré spoločnosť EverLift Slovakia ponúka. Jednou zo spoločností, ktorej produkty EverLift Slovakia ponúka, je taliansky výrobca hydraulických žeriavov Fassi Gru S.p.A. Ten svoj prvý produkt predstavil už v roku 1965 a vďaka svojmu inovatívnemu prístupu k vývoju a kvalite produkcie je dnes schopný vyrobiť takmer 12 000 žeriavov ročne. Nachádzajú si záujemcov v rámci celého sveta a vďaka EverLift Slovakia aj na Slovensku.

Pracovná plošina Socage DA328 namontovaná na podvozku Iveco Daily 4×4

Od ľahkej až po ťažkú triedu

K dispozícii sú tri modelové rady žeriavov Fassi. Prvý rad tvorí ľahká trieda 1-12 TM (M10 – F125A.2). Ide o hydraulické ruky so zdvíhacou kapacitou od 1,10 t/m až do 12,25 t/m. Krátke verzie sú dostupné v modeloch, ktoré začínajú od zdvíhacej kapacity 6,65 t/m. Všetky modely majú pevnú základňu a možnosť byť vybavené diaľkovým ovládaním.

Druhý modelový rad tvorí stredná trieda 13-35 TM (F135A.0 – F365RA). V tomto prípade ide o hydraulické ruky so zdvíhacou kapacitou od 13,05 t/m až do 34,15 t/m. Všetky modely sú dostupné vo verzii s JIB ramenom a vo verzii s diaľkovým ovládaním (čo je v štandardnej výbave k hydraulickým rukám nad 28,35 t/m). Zvoliť si môžete aj verziu s nosnou základňou pre kontinuálne otáčanie modelu.

V neposlednom rade je k dispozícii ťažká trieda nad 37 TM (F385A.2 – F2150RA.2), ktorá zahŕňa hydraulické ruky so zdvíhacou kapacitou od 37,50 t/m až do 137,60 t/m. Modely so zdvíhacou kapacitou od 37,5 t/m do 43,45 t/m sú osadené nosnou základňou pre kontinuálne otáčanie ruky. Krátke, zlamovacie rameno je dostupné na modeloch až do zdvíhacej kapacity 43,45 t/m. Pri modeloch od zdvíhacej kapacity 51,60 t/m je dostupná kompletná elektronická výbava.

Hydraulický žeriav PENZ s hákovým nosičom kontajnerov MARREL na podvozku DAF CF480 6×4

Práca s drevom a kovovým odpadom je hračkou

Do ponuky spoločnosti EverLift Slovakia patria aj špeciálne hydraulické žeriavy značky PENZ. Misiou spoločnosti PENZ je výroba tých najlepších strojov – hydraulických žeriavov – ktorých úlohou je dvíhanie a manipulácia s drevom a kovovým odpadom. Široký modelový rad ponúka približne 50 variácií s dosahom 6 až 10,4 m a maximálnou zdvihovou silou 4 až 25,7 t/m.

Trieda Z – žeriavy stavané pre použitie v náročných podmienkach. Sortiment drevárskych žeriavov kombinuje technickú precíznosť, špičkové remeselné spracovanie a skúsenosti zo štyridsaťročnej konštrukcie žeriava na drevo. Inžinieri zo spoločnosti PENZ sa snažia vyrábať najspoľahlivejšie a najbezpečnejšie žeriavy.

Spoločnosť PENZ sa hrdí nielen širokou ponukou hydraulických žeriavov, ale aj množstvom užitočného a odolného príslušenstva, ako polypové drapáky, drapáky na drevo a guľatinu, drapáky na sypké hmoty, rotátory, prídavné podpery a výsuvy na žeriav, rádiové diaľkové ovládanie a mnoho ďalších, pomocou ktorého zabezpečíte všetky náročné úlohy.

Nie je kontajner ako kontajner

Spoločnosť EverLift Slovakia zastupuje v oblasti kontajnerových nakladačov dve spoľahlivé značky – MEC a MARREL. Obe ponúkajú nakladače aj s príslušenstvom v rôznych výkonových parametroch tak, aby si každý zákazník po konzultácii s odborníkmi spoločnosti mohol vybrať taký nakladač, ktorý zodpovedá potrebám manipulácie, ako sú maximálna nosnosť, druh kontajnera či oblasť použitia. Typový rad nosičov kontajnerov, vhodných na montáž pre všetky hmotnostné kategórie vozidiel, pokrýva celú škálu nakladacej kapacity od 3 do 35 ton.

Veľkou prednosťou nosičov je veľmi nízka zástavbová výška, ktorá má pozitívny vplyv na stabilitu a jazdné vlastnosti vozidla. Svojou konštrukciou umožňujú prekladanie kontajnerov na príves a tým zefektívnenie nákladov v oblasti prepravy odpadov. Hákové nosiče sú pripravené na prácu bez obmedzení a sú známe svojou nízkou údržbou a spoľahlivosťou pri manipulácii s celým radom nákladov a kontajnerov.

Nosiče sú vybavené najmodernejším elektrickým systémom, ktorý zabezpečuje, že manipulácia s kontajnermi je teraz rýchlejšia, bezpečnejšia a efektívnejšia. Vďaka vysokej úrovni kvality a povrchovej úpravy ponúkajú hákové nakladače bezkonkurenčný štandard v rôznych segmentoch, ako sú poľnohospodárstvo, preprava, údržba, výstavba, recyklácia a mnohé iné. Vhodným doplnkom pri týchto úlohách sú drapáky a rotátory.

Hydraulický žeriav Fassi F185A.2.24. na trojnápravovom podvozku Mercedes Arocs 6×6

Hore k výškam

Spoločnosť EverLift Slovakia je výhradným zástupcom plošín značky Socage a Versalift na Slovensku. Ponuka autoplošín zahŕňa teleskopické a kĺbové plošiny, ktoré môžu byť dodávané s JIB ramenom, montované na podvozkoch dodávkových, skriňových alebo klasických nákladných automobilov. Plošiny je možné namontovať, podobne ako hydraulické ruky, takmer na akýkoľvek podvozok. Čo umožňuje zákazníkom zvoliť optimálnu kombináciu pracovnej výšky, hmotnosti, druhu pohonu a prejazdnosti autoplošiny.

Spoločnosť Socage vyrába vysokozdvižné plošiny už viac ako 30 rokov a špecializuje sa na plošiny montované na nákladné vozidlá. Jej produkty sú kompaktné a ľahké. Vysokozdvižné plošiny Socage, inštalované na nákladných vozidlách, sú zárukou spoľahlivosti a kvality. Všetky modely sú navrhnuté pre rôzne podvozky. Sortiment vysokozdvižných plošín Socage, inštalovaných na nákladných vozidlách, ponúka teleskopické modely a kĺbové modely až do pracovnej výšky takmer 100 m. Všetky modely ponúkajú rôzne varianty výbavy. Vysokozdvižné plošiny Socage, inštalované na nákladných vozidlách, sú navyše aj cenovo výhodné.

EverLift – viac ako dvadsať rokov skúseností

Plošiny od spoločnosti Versalift možno rozdeliť do troch tried. Ľahká trieda (ETL, LT, LDT, LAT, VTX) reprezentuje vysokozdvižné plošiny namontované na kompaktných, ľahkých podvozkoch, schopných prístupu do pracovných miest, kam väčšie vozidlá pre svoju veľkosť alebo hmotnosť nedokážu zájsť. S hmotnosťou do 3 500 kg môžu byť tieto vozidlá jednoducho obsluhované vlastníkom vodičského oprávnenia skupiny B, čo z nich robí ideálnu voľbu pre potreby prenájmu.

Stredná trieda (ETM) kombinuje to najlepšie z výhod ľahkých verzií, pokiaľ ide o dostupnosť v teréne a nízku hmotnosť. Ale zároveň stabilitu a zaujímavé dosahy za využitia elektrohydraulického kontrolného systému používaného v typoch ťažkej triedy. Napokon je tu ťažká trieda (VT, VDT), ktorá je vrcholnou líniou produkcie plošín montovaných na veľké a ťažké podvozky, ktoré umožňujú dosah v najnáročnejších podmienkach. Modely sú dizajnované s priamou spoluúčasťou koncových zákazníkov tak, aby spĺňali všetky ich potreby už vo fáze konštrukčného procesu. K dispozícii sú aj špeciálne izolované plošiny Versalift. Ich rozsiahly výber ponúka bezpečný prístup k vysokému napätiu od 46 kV do 500 kV.

Zdroj
transport.sk
Editor
JK, foto: EverLift
Back to top button