Cestná doprava

eActros LongHaul – Truck Innovation Award

eActros LongHaul – Truck Innovation Award. Mercedes-Benz eActros LongHaul získal ocenenie „2023 Truck Innovation Award“.

Prestížne ocenenie udeľuje obzvlášť inovatívnym nákladným vozidlám porota „International Truck of the Year“ (IToY). Tvorí ju 25 skúsených novinárov z oblasti úžitkových vozidiel z významných medzinárodných médií z Európy a ďalších krajín.

Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks, si prevzala ocenenie od predsedu poroty IToY Gianenrica Griffiniho na podujatí na výstave IAA Transportation 2022 v Hannoveri. Rozhodujúci pre hlasovanie bol inovatívny celkový technologický koncept s technológiou akumulátorov LFP, novou elektrickou nápravou, ako aj vysokou rýchlosťou vývoja Mercedes-Benz Trucks.

Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks

Ťažký akumulátorový elektrický eActros LongHaul pre diaľkovú dopravu je highlightom expozície Mercedes-Benz Trucks. Odhalili koncepčný prototyp na tlačovej konferencii pred výstavou IAA. Elektrické nákladné vozidlo má dojazd približne 500 kilometrov na jedno nabitie akumulátora a je schopné vysoko výkonného nabíjania. Pripravenosť na sériovú výrobu sa naplánovala na rok 2024. V posledných rokoch získali ocenenie Innovation Award aj vozidlá Mercedes-Benz eActros pre ťažkú distribučnú dopravu. A tiež nákladné vozidlo s vodíkovými palivovými článkami Mercedes-Benz GenH2 Truck.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button