Cestná doprava

Dubnica nad Váhom zvyšuje bezpečnosť protišmykovými úpravami na komunikáciách

Skrátenie brzdnej dráhy vozidiel a zvýšenie ich stability na nebezpečných dopravných úsekoch je hlavným cieľom protišmykových úprav vozoviek v Dubnici nad Váhom. Zvyšovanie bezpečnosti na cestách financuje radnica zo svojho rozpočtu.

Ako informoval Jozef Martinka z referátu dopravy mesta, protišmyková úprava pomáha motoristom jazdiť bezpečnejšie najmä v kopcovitých úsekoch komunikácií s výraznejším stúpaním alebo klesaním, ktoré sú rizikové predovšetkým počas zimných mesiacov. V Dubnici nad Váhom sú také úseky v centre mesta na jednom z vjazdov do kruhovej križovatky, na Kalinčiakovej ulici, v kopci pri DuTaF centre a na dvoch priechodoch pre chodcov.

„K ďalším lokalitám, v ktorých dokážeme zvýšiť bezpečnosť účastníkov cestnej premávky prostredníctvom protišmykovej úpravy, patrí nadjazd ponad železničnú trať pri zimnom štadióne a nadväzujúca kruhová križovatka na sídlisku Za traťou,“
priblížil Martinka.

Ako dodal, samospráva rozšíri protišmykovú úpravu vozoviek v meste o ďalších 1038 štvorcových metrov za necelých 37 000 eur v červenej verzii nástreku vozovky na kruhovej križovatke a v modrej verzii priamo na viadukte v oboch smeroch.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASRFoto: dubnica.eu

Prečítajte si aj

Back to top button