Cestná doprava

CROSSWAY LE Hybrid CNG získal ocenenie

CROSSWAY LE Hybrid CNG získal ocenenie. Rad CROSSWAY získava už tretí titul „Sustainable Bus of the Year“ tentoraz s modelom CROSSWAY Low Entry Hybrid CNG, kompatibilným s biometánom, ktorý nasleduje po ocenení z roku 2018 za verziu Low Entry CNG a po titule z roku 2020 za model medzimestského autobusu CROSSWAY pohonom na zemný plyn.

Toto tretie ocenenie je uznaním značky IVECO BUS ako nesporného lídra v segmente medzimestských autobusov a potvrdením jej záväzku v oblasti alternatívnych palív. Po získaní ocenenia Sustainable Bus of the Year 2018 a Sustainable Bus of the Year 2020 v kategórii Intercity IVECO BUS pokračuje vo svojom úspechu a získava ocenenie Sustainable Bus of the Year 2023 v rovnakej kategórii, tentoraz so svojím novým modelom CROSSWAY Low Entry Hybrid Natural Gas ktorý je kompatibilný s biometánom.

Toto vozidlo je súčasťou novej ponuky hybridných modelov, ktoré IVECO BUS uvádza v rade CROSSWAY. Súčasťou je aj verzia XTL (X-To-Liquid) na obnoviteľné palivo. CROSSWAY Low Entry HYBRID vo verzii XTL bude predstavený na výstave FIAA 2022 v Madride.

Porotu súťaže Sustainable Bus of the Year tvorí sedem zástupcov významných európskych časopisov: Autobus (Taliansko), Mobilités Magazine (Francúzsko), Omnibus News (Nemecko), Tranzit (Slovinsko), Green Bus & Coach (Veľká Británia), Infotrucker (Rumunsko), Carril Bus (Španielsko). Pri udeľovaní titulu porotcovia hodnotili faktory ako bezpečnosť, komfort, úroveň hluku, recyklovateľnosť komponentov a celkový záväzok výrobcu v oblasti udržateľnosti, so zameraním na zásady udržateľnosti a najmä na schopnosť vytvoriť pozitívny imidž vozidla u verejnosti.

„Ocenením Sustainable Bus of the Year 2023 potvrdzujeme svoj trvalý záväzok vyvíjať inovatívne,
vyspelé, férové ​​a ekologicky zodpovedné riešenie na prepravu cestujúcich. Udelením titulu pre model CROSSWAY porota už tretíkrát ocenila kvality tohto rad. Potvrdila tak správnu voľbu mnohých prevádzkovateľov, ktorí si radu CROSSWAY od jej uvedenia na trh vybrali pre svoje vozové parky. Toto nové uznanie prijímame s veľkou hrdosťou,“
komentoval Domenico Nucera, prezident obchodnej značky IVECO BUS, počas slávnostného odovzdávania cien na veľtrhu Next Mobility v talianskom Miláne.

CROSSWAY LE Hybrid CNG získal ocenenie

Ako významný hráč v oblasti prepravy cestujúcich a líder v oblasti alternatívnych energií, IVECO BUS ďalej rozšíril svoju ponuku o účinné riešenie na podporu prevádzkovateľov dopravy v oblasti znižovania uhlíkovej stopy. Vozidlo CROSSWAY Low Entry hybrid je vybavené hybridnou technológiou, ktorá bola vyvinutá v úzkej spolupráci so spoločnosťou Voith. Jeho ďalšou výbavou je 48V batéria spojená s prevodovkou Voith DIWA NXT a osvedčeným motorom Cursor 9 CNG.

Prevodovka DIWA NXT je kombinovaná s výkonným rekuperačným elektromotorom so špičkovým výkonom 35 kW. Funguje ako štartér a generátor pre rekuperáciu kinetickej energie nahromadenej počas spomaľovania a brzdenia. Ďalšou výbavou je vysokoenergetická batéria LTO (48 V) umiestnená na streche vozidla. Elektromotor je podporou štandardného motora Cursor 9 CNG počas štartovacích fáz.

CROSSWAY LE Hybrid taktiež ťaží z uznávaných kvalít radu CROSSWAY a ponúka výbavu určenú na zvýšenie pohody cestujúcich a vodičov. Je plne v súlade s normou R66.02 na ochranu proti prevráteniu a čelnému nárazu a normou R29.03 na zmiernenie následkov nárazu testov A a B.

CROSSWAY Low je k dispozícii v triede I (v dĺžke 12 m) na mestské využitie a v triede II (v dĺžke 12 a 13 m) na prímestské misie. Hybridné CNG je novou alternatívou pre regióny, kraje a mestá, ktoré chcú poskytovať dopravné riešenia, ktoré sú plne kompatibilné s projektmi prechodu na nové energie. Prináša až 15% úsporu paliva v porovnaní s dieselovou verziou a zníženie emisií CO2 až o 84% pri použití obnoviteľných palív.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button