Cestná doprava

Brezno investovalo do obnovy miestnych komunikácií vyše 700 000 eur

Do tohtoročnej rozsiahlej obnovy miestnych komunikácií investovala breznianska samospráva viac ako 700.000 eur. Rekonštrukciu niektorých plánovaných úsekov však musela z objektívnych príčin presunúť na nasledujúcu stavebnú sezónu. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke.

„Za posledné roky sa nám podarilo obnoviť desiatky kilometrov chodníkov a ciest vo všetkých častiach mesta a môžeme povedať, že ich máme v dobrom stave. Počas tohtoročnej jesene samospráva investovala vyše 700.000 eur na opravu viac ako 55.000 štvorcových metrov komunikácií, z ktorých už približne dve tretiny aj zrealizovala,“ konštatoval brezniansky primátor Tomáš Abel.

Mesto systematicky rekonštruuje cestné a pešie komunikácie a postupuje pritom nielen na základe vypracovaného pasportu, ale prihliada i na požiadavky obyvateľov. Podľa magistrátu opravy ostatných ciest a chodníkov prídu na rad v jarnom období budúceho roka.

„Pre nepredvídateľné technické problémy stavebných mechanizmov, nestále podložie poškodených úsekov, súbežnú výmenu sietí tretími stranami či dodatočné pripomienky dopravného inšpektorátu sme asfaltovanie niektorých ciest a chodníkov museli presunúť na jar,“ zdôraznilo mesto. Ide napríklad o Nálepkovú ulicu, kde mestský podnik Technické služby opravil výtlky, no cesta prejde komplexnou rekonštrukciou s novou lôžkovou časťou až na jar.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button