Cestná doprava

Bratislavský Volkswagen obmedzí pre nedostatok čipov výrobu SUV aj tento týždeň

Problémy s nedostatkom polovodičových súčiastok sa v bratislavskej automobilke Volkswagen Slovakia podpísali na obmedzení výroby SUV vozidiel v minulom aj v tomto týždni. Výroba malých vozidiel pokračuje bez obmedzenia, informovala hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.

„Zásobovanie čipmi zostáva naďalej veľmi nestále a situácia napätá. Ďalšie prispôsobovanie výroby preto nie je vylúčené,“ dodala Kovarovič Makayová. „V závislosti od nového stavu v zásobovaní dielmi urobí Volkswagen Slovakia všetko pre to, aby produkciu do konca roka v čo najväčšej možnej miere dohnal,“ dodala.

Výrazný výpadok kapacít na výrobu polovodičov spôsobili celosvetovo v mnohých odvetviach nedostatky v produkcii. V dôsledku rastúceho dopytu po elektronike na jednej strane, ako aj na základe vysokého dopytu na trhu s automobilmi, prichádza naďalej k nedostatkom v zásobovaní automobilového priemyslu.

V minulom týždni oznámila výrazné obmedzenie výroby česká automobilka Škoda Auto. Zastavenie výroby na celý tento týždeň hlási aj nitrianska automobilka Jaguar Land Rover.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button