Cestná doprava

Bratislavský kraj pokračuje v rekonštrukcii ciest II. a III. triedy

Bratislavský samosprávny kraj má naplánované viaceré projekty. Opravy sa majú dotknúť celkovo 30 úsekov. Okrem nového asfaltu a vodorovného značenia by sa mala zvýšiť bezpečnosť i komfort pre vodičov.

Kraj zároveň spustil projektovú prípravu na opravy mostov, riešenie problematických križovatiek či výstavbu obchvatov. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman. „Cestné komunikácie opravujeme v každom okrese, pričom viaceré úseky sú už hotové. Úseky opravujeme kompletne, nechceme len látať diery a výtlky. Niekde ide o hlbší zásah do vozovky, inde zase o miernejší. Všetko závisí od stavu, v akom sa nachádzajú. Minulý rok sme na to mali 5,5 milióna eur, ale tento rok máme k dispozícii ešte väčšiu sumu,“ skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Kraj vlani dokončil rekonštrukcie štrnástich úsekov cestných komunikácií vo svojej správe. Práce boli ukončené napríklad na ceste v Doľanoch, na vozovke v intraviláne obce Slovenský Grob, na ceste zo Zohora do Lábu, z Kaplnej do Báhoňa či zo Šenkvíc do Vištuku. Zrevitalizovaná bola aj cesty v Modre, Rohožníku, Kostolišti, z Hrubého Šúra do Senca, medzi Sv. Jurom a Pezinkom, v Marianke, Stupave či Malackách.

Kraj tento rok vo svojom rozpočte vyčlenil v rámci kapitálových výdavkov 15 miliónov eur. Určené sú najmä na rekonštrukciu ciest a mostov, bezpečnostné záchytné zariadenia, priechody pre chodcov, cestnú svetelnú signalizáciu či sanáciu zosuvov. Naplánované má tiež zakúpenie nových a moderných zariadení, obstarať projektové dokumentácie na opravu mostov i riešenie problematických križovatiek. Do leta plánuje zároveň opraviť ďalšie úseky komunikácií, napríklad v Tomášove, Novej Dedinke, Turni, Senci, Dunajskej Lužnej, Ivanke pri Dunaji či Bernolákove.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button