Cestná doprava

Autobusová doprava počas jarných prázdnin v Bratislavskom kraji

Autobusová doprava počas jarných prázdnin v Bratislavskom kraji. Počas jarných prázdnin bude regionálna autobusová doprava v Bratislavskom kraji, ktorú zabezpečuje spoločnosť ARRIVA Mobility Solutions, premávať v prázdninovom režime. Ide o plánovanú zmenu, ktorá je súčasťou cestovných poriadkov a cestujúcich o nej informujú značky uvedené pod číslom spoja.

Od pondelka 4. marca 2024 do piatku 8. marca 2024 zabezpečí spoločnosť ARRIVA Mobility Solutions regionálnu dopravu v Bratislavskom kraji v režime školských prázdnin tak, ako každý rok. Spoje, ktoré nepremávajú počas prázdnin, sú v cestovných poriadkoch označené značkou 10. Zatiaľ čo značka 11 označuje spoje, ktoré premávajú len cez školské prázdniny.

„Vysoká mobilita žiakov a študentov základných a stredných škôl v Bratislavskom kraji znamená, že počas prázdnin by boli takzvané školské spoje málo využívané. Cestovné poriadky to zohľadňujú a vďaka tomu sa vieme ako dopravca prispôsobiť potrebám našich cestujúcich. Bratislavský samosprávny kraj ako objednávateľ verejnej dopravy má zároveň istotu, že prostriedky určené na regionálnu dopravu využívame efektívne. V pondelok 11. marca sa školské spoje opäť vrátia a spoľahlivo odvezú deti cestujúcich pred brány ich škôl,“ povedal Peter Sádovský, generálny riaditeľ spoločnosti ARRIVA Mobility Solutions.

Víkendové spoje sa nemenia

V sobotu 2. marca a 9. marca budú autobusy ARRIVA Mobility Solutions premávať rovnako, ako počas akejkoľvek inej soboty v roku. V nedeľu 3. marca a 10. marca vypraví dopravca všetky svoje regionálne autobusové spoje ako v nedeľu a v štátom uznané sviatky. Platné cestovné poriadky nájdu cestujúci na webovej stránke ARRIA v sekcii cestovné poriadky. V nich sú spoje premávajúce počas jednotlivých dní označené príslušnými symbolmi.

ARRIVA na Slovensku a vo svete

Spoločnosť ARRIVA pôsobí na Slovensku od roku 2008 a je najsilnejším súkromným hráčom v autobusovej doprave v Slovenskej republike. Pôsobí v Bratislavskom, Košickom, Nitrianskom, Trnavskom a Žilinskom kraji, kde zabezpečuje mestskú, prímestskú, zmluvnú a komerčnú autobusovú dopravu. Od roku 2017 prevádzkuje spoločnosť službu zdieľaných bicyklov, tzv. bikesharing. ARRIVA zamestnáva na Slovensku viac ako 2 500 zamestnancov a prevádzkuje viac ako 1 500 autobusov. Tvorí ju šesť dopravných spoločností, servisná spoločnosť a centrála.

ARRIVA je popredným poskytovateľom osobnej dopravy v celej Európe. Zamestnáva približne 35 500 ľudí a zabezpečuje približne 1,5 miliardy prepravených cestujúcich v 10 európskych krajinách. S autobusmi, vlakmi, autokarmi, električkami, vodnými autobusmi, systémami zdieľania bicyklov a dopravnými riešeniami na požiadanie. ARRIVA hrdo spája ľudí a komunity bezpečne, spoľahlivo a udržateľne, pričom tieto služby poskytuje každý deň lepším spôsobom. ARRIVA pôsobí v Českej republike, Chorvátsku, Maďarsku, Taliansku, Holandsku, Poľsku, na Slovensku, v Slovinsku, Španielsku a Spojenom kráľovstve.

Prečítajte si aj

Back to top button