Cestná doprava

Ako dlho sa s kamiónom zdržíte na hranicicach v jednotlivých krajinách Európy?

Praktická stránka vám povie, koľko sa zdržíte na danom hraničnom priechode s vašim nákladným vozidlom.

Stránka covid-19.sixfold.com vám zadarmo poskytne informácie o približných čakacích dobách na jednotlivých hraničných priechodoch v rámci celej Európy. Spoločnosť Sixfold poskytuje lokalizačné služby a svojimi technológiami sa teraz rozhodla pomôcť vodičom a dopravcom v celej Európe.

Ako to funguje?
Stránka využíva lokalizačné dáta zo stoviek tisíc nákladných vozidiel najväčších prepravcov v Európe. Nákladné vozidlá zdieľajú svoju polohu pomocou telematických systémov, zariadení IoT a mobilných aplikácií. Dáta sú na server odosielané každých niekoľko minút, vďaka čomu stránka poskytuje pomerne presné informácie o čakacích dobách na hraničných priechodch.

Čas čakania na hraničnom priechode je mediánom času, ktorý strávia nákladné vozidlá v okruhu približne 10 km od hraničného priechodu. Stránka zaznamenáva dáta za posledných 6 hodín a vďaka tomu dokáže zhruba každých 20 minút aktualizovať zobrazovanú dobu čakania na hraničnom priechode. Táto doba nie je skreslená nákladnými vozidlami, ktoré neprekračujú hranicu. Doba čakania je vypočítaná analyzovaním koncentrácie stojacich alebo pomaly sa pohybujúcich nákladných vozidiel v blízkosti hraničného priechodu.

Editor
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button