Cestná doprava

Na českých hraniciach sa už nemajú tvoriť kolóny

Na českých hraniciach sa už nemajú tvoriť kolóny. Česká strana prisľúbila slovenským autodopravcom, že sa na hraniciach už nebudú tvoriť kolóny kamiónov. Uviedol to Stanislav Skala z Únie autodopravcov Slovenska (UNAS).

V pondelok od polnoci do zhruba piatej hodiny ráno dopravcovia blokovali hraničný priechod na diaľnici D2 Brodské – Lanžhot. Vyzývali na riešenie problémov, ktoré spôsobuje zavedenie hraničných kontrol Českej republiky na hraniciach so Slovenskom. Česká strana podľa Skalu autodopravcom odkázala, že situácia s hromadením kamiónov na slovenskej strane v dôsledku kontrol sa vyriešená a doprava sa spriechodní.

Priblížil, že na urýchlenie dopravy vytvorili tri jazdné pruhy. „Sľúbili nám, že sa tam už nebudú tvoriť žiadne kolóny,“ vyhlásil Skala v pondelok. Blokovanie priechodu preto dopravcovia ukončili. Ak by sa predsa na hraničnom priechode do ČR znova začali tvoriť kolóny, avizoval, že autodopravcovia ho v piatok (11. 11.) zablokujú znova.

Na českých hraniciach sa už nemajú tvoriť kolóny

Pondelkovým blokovaním diaľničného priechodu do Českej republiky chceli autodopravcovia upozorniť na situáciu, ktorá vznikla v dôsledku hraničných kontrol. „Nekonečné rady kamiónov, ktoré sa vytvárajú na území Slovenskej republiky na diaľnici D2 smer ČR, sú už neznesiteľné. Naši aj zahraniční dopravcovia čakajú v radoch od šiestich do ôsmich hodín bez stravy, zabezpečenia pitného režimu a sociálnych zariadení,“ uvádzali vo vyhlásení z minulého týždňa UNAS a Asociácia Žltý Anjel Asistance24 (AZAA24).

Dodali, že dopravcom zároveň pri kontrolách vznikajú veľké finančné straty. Česká republika ohlásila dočasné zavedenie kontrol na hraniciach so Slovenskou republikou pre zvýšenú nelegálnu migráciu koncom septembra.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button