Cestná doprava

Actros Edition 2: Limitovaná edícia, z ktorej sa vyrobí iba 400 kusov

Populárny Mercedes-Benz Actros prinesie milovníkom povolania profesionálneho vodiča exkluzívnu limitovanú edíciu. Model Actros Edition 2 bude možné objednať od Januára 2021 a chce sa odvďačiť tým, ktorí majú mimoriadne silnú emocionálnu väzbu so svojím vozidlom a je pre nich viac ako iba stroj na jazdenie a vykonávanie práce. Až 40 dodatočných prvkov v interiéri a exteriéri, ako aj dizajnové prvky patriace k modelu Edition 1 prepožičiavajú modelu Actros Edition 2 v limitovanom počte 400 exemplárov nezameniteľný charakter.

Jazdiť, pracovať a bývať vo vyberanom prostredí

Actros Edition 2 prináša citeľný luxus. Do štýlového interiéru sa počíta aj prístrojová doska a madlá dverí z kože napa, rozličné časti interiéru vo vzhľade uhlíkových vlákien, aj strešné okno s náladovým osvetlením. Okamžite si všimnete tiež novú úvodnú obrazovku v primárnom displeji multimediálneho kokpitu alebo logo modelu Edition z vylešteného a kefovaného hliníka na strane spolujazdca. Horné lôžko sa dodáva spolu s posteľnou bielizňou a je široké 900 mm. Záves po celom obvode – zvnútra v mandľovej béžovej, zvonku čierny – zaistí štýlový a bezpečný režim súkromného priestoru. To isté platí aj pre záves s hviezdou Mercedes-Benz pred lôžkom.

Edition má zdôrazňovať vedúcu pozíciu automobilky v oblasti prémiových nákladných vozidiel určených na diaľkovú prepravu (FOTO: Mercedes-Benz)

Najzaujímavejšími prvkami exteriéru sú okrem iného exkluzívne polepenie bočnej steny obrazcami hviezd, nápis Edition 2 na lakovanej slnečnej clone, emblém Actros vpredu, nápis Actros na zadnej stene kabíny vodiča hore, štyri LED prídavné svetlomety v slnečnej clone, ako aj tri LED pracovné svetlomety za kabínou vodiča. Po stranách sú nápadné jednostupňové stúpadlá z ušľachtilej ocele. Púzdra zadnej nápravy, prípadne uzávery zadnej nápravy sú taktiež vyrobené z ušľachtilej ocele s krytkami pre matice kolesa. Súčasťou dodávky sú okrem iného aj osvetlená hviezda Mercedes-Benz s čiernou clonou a niekoľko aplikácií ozdobnej masky z čierneho chrómu, zatiaľ čo veniec svetlometov ostáva zatemnený.

Model Edition 2 je pre všetky dvoj- a trojnápravové vozidlá aktuálnej generácie Actros s kabínou vodiča GigaSpace a BigSpace ponúkané ako vozidlo s ľavo- a pravostranným riadením. Lakovanie kabíny vodiča je možné vybrať a prispôsobiť ho príslušným firemným farbám zákazníka, zatiaľ čo predok vozidla je vždy nalakovaný metalízou v sivom odtieni mesačný kameň, čo zaručuje jedinečný a ľahko identifikovateľný vzhľad.

Z limitovanej edície sa vyrobí iba 400 kusov (FOTO: Mercedes-Benz)

Sériová výbava modelu Edition 2 obsahuje šesť nasledujúcich balíkov:

  • bezpečnostný balík s množstvom asistenčných systémov pre vodiča podporujúcich aktívnu bezpečnosť
  • balík komfortnej výbavy s náladovým osvetlením s LED určeným na jazdenie a bývanie, kozmetickým zrkadlom, chladničkou, atď.
  • balík jazdných systémov s koženým volantom, elektrickou slnečnou roletou a mnohým ďalším
  • balík osvetlenia a videnia, okrem iného s bixenónovými svetlometmi, dažďovým snímačom a zadnými svietidlami s LED
  • multimediálny balík s ozvučovacím systémom, držiakom notebooku, prídavnou zásuvkou 12 V/15
  • Extra Line s LED obrysovými svetlami v ramenách MirrorCam, s Led smerovkami a privítacím svetlom
Slnečná clona má 4 LED svetlá (FOTO: Mercedes-Benz)

Okrem toho sú k dispozícii individuálne konfigurovateľné servisné balíky aj pre model Actros Edition 2, ako napríklad nová servisná zmluva Mercedes-Benz CompleteMile založená na stave kilometrov, ako aj precízne prispôsobené riešenia lízingu, financovania a poistenia.

Špičková bezpečnostná výbava a konektivita šitá na mieru

Rovnako aj u aktuálnej generácie Actros nasleduje Mercedes-Benz Trucks aj v prípade modelu Edition 2 požiadavku prispieť aktívnymi bezpečnostnými asistenčnými systémami k maximálnemu predchádzaniu nehôd v rámci cestnej premávky a tým sa ešte viac priblížiť vízii jazdenia bez nehôd. Tieto ideály reprezentujú aktívny asistent brzdenia piatej generácie (ABA 5), na trhu dostupný systém Active Drive Assist (ADA) pre čiastočne automatizované jazdenie (úroveň 2), sériový systém MirrorCam namiesto hlavného a širokouhlého zrkadla, ako aj asistent odbočovania dostupný priamo z výrobného závodu s rozpoznaním chodcov a cyklistov. V súvislosti s asistenčnými systémami vás očarí zdokonalený systém Predictive Powertrain Control (PPC). Systém viditeľne šetrí nielen pohonné látky, ale taktiež odbremení vodiča aj na trasách s prepravou nadmerného nákladu.

Boky zdobí dizajn inšpirovaný trojcípou hviezdou (FOTO: Mercedes-Benz)

Ten, kto sa rozhodne pre interaktívny multimediálny kokpit, tým získa tiež rýchly prístup k portálu Mercedes-Benz Truck App Portal. Prepravcovia takto môžu využívať nové možnosti prepojenia a vybaviť svoje vozidlo aplikáciami zvyšujúcimi efektívnosť a komfort, ako sú napríklad telematické služby Fleetboard alebo služby od iných poskytovateľov. Novinkou v tomto segmente je logistická aplikácia HABBL systému Fleetboard Logistics. Tento počítačový softvér umožňuje jednoduchú integráciu nákladného vozidla z vlastného autoparku a aj z autoparku subdodávateľa do dispozičného procesu, ako aj poskytovanie údajov zákazky, a tým uľahčenie komunikáciu s vodičmi: všetci účastníci procesu prepravy – vodiči, zástupcovia a koncoví zákazníci – dostávajú neustále potrebné informácie. To zvýši kvalitu procesu a súčasne sa tým dosiahne vysoká miera transparentnosti.

Mercedes-Benz Uptime je digitálnym ochranným štítom od Mercedes-Benz Truck

Srdcom systému Fleetboard a okrem toho základom ďalších riešení konektivity technického vybavenia vozidla je Dátové centrum nákladného automobilu. Sieťový modul prijíma údaje zo snímačov, kamier a riadiacich prístrojov v nákladnom vozidle a vyhodnotí ich pre rôzne použitia. Dátové centrum nákladného automobilu tvorí nielen základ množstva služieb systému Fleetboard, ale tiež Mercedes-Benz Uptime, služby na trvalo udržateľné zvyšovanie disponibility vozidla.

Interiér je jedinečný, má vodičovi vytvoriť pohodlie a luxus v jeho druhom domove (FOTO: Mercedes-Benz)

Služba Mercedes-Benz Uptime kombinuje inteligentné zosieťovanie vozidla s intenzívnou starostlivosťou o zákazníka a ponúka tak zákazníkom Mercedes-Benz Trucks inovatívny servisný produkt. Cieľom je, aby nákladné vozidlá trávili na ceste čo najviac času a spoľahlivo plnili zákazky na prepravu. Pobyty v dielni je potrebné minimalizovať a efektívnejšie plánovať. Na zníženie počtu prípadov porúch je potrebné včasné rozpoznanie potreby opráv a podpora pre zákazníka počas krátkodobej organizácie pobytu v dielni pri zohľadnení plánovania používania. Pre zákazníka to znamená nielen lepšiu plánovateľnosť pobytov v dielni a disponibility vozidla, ale aj zvýšenú mieru bezpečnosti cestnej premávky.

Pre lepšie zvládnutie všetkých úloh preverí plnoautomatická diagnostika na diaľku služby Mercedes-Benz Uptime priebežne a v reálnom čase stav systémov v nákladom motorovom vozidle. Mercedes-Benz Uptime rozpozná viac ako 1 200 rozlične dôležitých udalostí a priebežne analyzuje stav životnosti u viac ako 40 systémov. V prípade relevantných udalostí sa vykonávajú odporúčané kroky pre zákazníkov a servisných partnerov v priemere počas 240 sekúnd. Systém pomáha taktiež pri tom, aby sa zabránilo predvídateľným poruchám a aby bolo zároveň možné znížiť prostredníctvom naviazanosti nevyhnutnosti opráv a údržby až 50 % neplánovaných pobytov v dielni. Službu Mercedes-Benz Uptime prijímajú zákazníci dobre: v roku 2019 bolo týmto systémom na trhoch s dostupnou službou Uptime vybavených viac ako 50 % vozidiel.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button