Železničná doprava

ŽOS Trnava rozšírili kontrakt na železničné vozne

ŽOS Trnava rozšírili kontrakt na železničné vozne. České dráhy a Škoda Transportation rozšírili kontrakt pre trnavskú ŽOS o 11 vložených vozňov.

ŽOS Trnava ešte v decembri 2019 získala zákazku na dodávku 29 nových elektrických jednotiek pre Juhomoravský kraj. Aktuálne bol kontrakt rozšírený o dodávku ďalších 11 vložených vozňov EMU310. Ide o pokračovanie projektu so Škodou Transportation.

„Na projekte už aktívne pracujeme a napĺňame dohodnutý objem prác v rámci aktualizovaného harmonogramu, ovplyvneného dodávkami materiálu. Posledný vyrobený vagón opustí naše brány závodu v decembri tohto roku,“ hovorí Ing. Peter Tóth, riaditeľ divízie osobných vozňov ŽOS Trnava.

ŽOS Trnava rozšírili kontrakt na železničné vozne

Forma spolupráce so Škoda Transportation je štruktúrovaná tak, že Škoda vyrobí hrubé stavby skríň, podvozky a trakčné sety, ktoré dodáva do ŽOS Trnava. V rámci rozšíreného kontraktu sa na vagónoch vykonáva montáž interiéru s oživením a uvedením do prevádzkyschopného stavu s finálnou výstupnou kontrolou funkcionality vloženého vozňa. Oživenie a uvedenie do prevádzky celej súpravy EMU310 (18Ev) bude vykonávať Škoda Transportation v súčinnosti so ŽOS Trnava.

„Pre trnavskú ŽOS-ku je to veľký prínos v oblasti vyťaženia a zachovania kontinuálnej výroby v segmente výkonov divízie osobných vozňov,“ pripomína Peter Tóth, riaditeľ divízie osobných vozňov ŽOS Trnava a dodáva: „Tento projekt a spolupráca nám umožňujú udržať a mierne navýšiť počet odborných pracovníkov. Ďalej rozšíriť naše výrobné know-how prostredníctvom sofistikovaného výkonu až do roku 2023. Potom budeme nadväzovať na tieto výkony ďalšími 9-timi kusmi EMU300 (14Ev2) pre konečného zákazníka ZSSK. To znamená, že už teraz môžeme z našej strany potvrdiť, že v divízii osobných vozňov máme zabezpečené projekty až do konca roka 2024,“ uzatvára Peter Tóth.

Zdroj
transport.sk
Editor
TSTASR

Prečítajte si aj

Back to top button