Železničná doprava

PKP CARGO INTERNATIONAL podporuje presun tovarov z ciest na železnice

Medzinárodná dopravná skupina PKP CARGO INTERNATIONAL (predtým AWT), ktorá je súčasťou skupiny PKP CARGO, dlhodobo podporuje ciele Európskej únie optimalizovať výkon multimodálnych logistických reťazcov, teda využiť energeticky účinnějšie druhy dopravy, ktoré znižujú emisie CO2., kam spadá aj presun tovarov z ciest na železnicu. Situácia v súvislosti s pandémiou COVID-19 a preťaženými hraničnými priechodmi je podľa dopravcu potvrdením, že treba využiť nové príležitosti.

Dlhodobým cieľom EÚ je presun prepravovaného tovaru z ciest predovšetkým na železnicu. Biela kniha EÚ uvádza, že 30 % cestnej prepravy nákladu nad 300 km by mala byť do roku 2030 uskutočnená na inom druhu dopravy, napríklad s využitím železničnej alebo lodnej dopravy a do roku 2050 by to malo byť viac ako 50 %. Napomôcť k tomu by mali aj účinné a zelené koridory pre nákladnú dopravu. Splnenie tohto cieľa si takisto vyžiada zavedenie vhodnej infraštruktúry.

FOTO: PKP Cargo International

V súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 v Európe majú firmy, ktoré potrebujú rýchlo a efektívne prepraviť svoje tovary, v rámci zavedených prísnych opatrení na hraniciach problémy s dlhými čakacími lehotami pre nákladné vozidlá. Práve tu vidí spoločnosť veľkú šancu pre nákladnú železničnú dopravu, ktorá napriek opatreniam funguje v Európe prakticky bez obmedzení a zároveň vďaka obmedzenej osobne železničnej doprave je ešte rýchlejšia.

„Vďaka zodpovednému a profesionálnemu prístupu našich zamestnancov ku všetkým opatreniam vlády a krízového štábu skupiny naše služby poskytujeme od vypuknutia pandémie stále bez obmdzení a v plnom rozsahu. Práve v tejto chvíli ponúkame našim existujúcim, ale aj potencionálnym zákazníkom naše široké portfólio logistických služieb, aby ich tovary nemuseli dlho čakať na preťažených hraniciach. Práve tu funguje nákladná železničná doprava bez problémov,“ hovorí Maciej Walczyk, předseda predstavenstva PKP CARGO INTERNATIONAL.

Connect Operator – nové pravidelné kontejnerové vlaky„Síť spojení v rámci služby Connect Operator bude postupně…

Uverejnil používateľ PKP CARGO International Pondelok 11. mája 2020

Skupina PKP CARGO INTERNATIONAL je priekopníkom multimodálnej dopravy v ČR a naďalej vidí v tomto smeru budúcnosť, ktorá tiež napĺňa dlhodobé ciele Európskej únie týkajúce sa nákladnej dopravy a znižovania emisií CO2. Rozvoj perspektívnej intermodálnej dopravy je dôležitou súčásťou stratégie skupiny PKP CARGO do roku 2023. Skupina má ambiciózny cieľ stať sa aj v tomto segmente jednotkou v regióne Trojmoria (Balt – Jadran – Čierne more) a na trasách Novej hodvábnej cesty.

„S kombinovanou dopravou máme dlhoročné skúsenosti a vieme aj vďaka novým akvizíciám prepravovať tovary v Európe zo severu na juh a spät vďaka našim komplexným službám rýchlo a efektívne. Realizovali sme už mnoho úspešných projektov s najväčšími cestnými dopravcami v Európe, sme pripraveni naše služby poskytnúť aj ďalším dopravcom, pomôcť im v tejto neľahkej dobe s prepravou nákladu a spoločnými silami napĺňať dlhodobú stratégiu Európskej únie,“ dodává Maciej Walczyk.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button