Rôzne

V Debrecíne začína výstavba automobilky BMW

V Debrecíne začína výstavba automobilky BMW. V maďarskom meste Debrecíne položili základný kameň výrobného závodu nemeckej automobilky BMW.

Informuje o tom spravodajca v Budapešti s odvolaním sa na agentúru MTI. Podľa nej doposiaľ na mieste závodu prebiehal rozvoj infraštruktúry, teraz sa však začína výstavba plánovaných budov.

Minister Péter Szijjártó na slávnostnom podujatí povedal, že nový závod vyrobí ročne 150 000 vozidiel. Péter Szijjártó je minister vonkajších ekonomických vzťahov a zahraničných vecí. A v roku 2025 tam začnú vyrábať model s elektrickým pohonom, ktorý ešte nefiguruje v ponuke BMW.

V Debrecíne začína výstavba automobilky BMW

Podľa jeho slov bude Maďarsko jedinou európskou krajinou mimo Nemecka, ktorá bude vyrábať autá všetkých troch prémiových nemeckých značiek – Audi, Mercedes a BMW. Spoločnosť BMW Group vo vyhlásení zverejnenom MTI uviedla, že debrecínsky závod bude zohrávať kľúčovú úlohu v prechode jej medzinárodnej siete výrobných závodov na elektromobilitu.

Výrobný závod s rozlohou 400 hektárov, ktorý bude plnohodnotnou automobilkou s lisovňou, výrobňou karosérií, lakovňou a montážnou halou, má byť dokončený v septembri budúceho roka. Výroba sa v ňom začne v roku 2025. Do dvoch rokov bude zamestnávať vyše tisíc pracovníkov.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button