Rôzne

Nosiče kontajnerov (hákové) – MULTILIFT

Nosiče kontajnerov (hákové) – MULTILIFT. Spoločnosť LIFT TECH, s. r. o., zo Zvolena je exkluzívnym predajcom produktov spoločnosti HIAB na Slovensku. Značka HIAB patrí medzi globálnych hráčov na trhu s riešeniami a so servisom pre manipuláciu s nákladom na ceste. Produkty a riešenia HIAB najčastejšie využívajú najmä firmy v stavebníctve, lesoch, priemysle, pri práci s odpadom, recyklácii či v komunálnych službách.

Popredné miesto na celosvetovom trhu získal kontajnerový systém HIAB MULTILIFT zahŕňajúci hákové, ramenové a lanové nosiče kontajnerov. Na čelo sa dostal vďaka svojej mimoriadnej spoľahlivosti a produktivite. Bez ohľadu na to, či prepravujete objemné materiály, odpad, štrk, kovový šrot, alebo kontajnerové zariadenia, s hákovými a ramenovými nosičmi MULTILIFT si zachováte vysokú výkonnosť, flexibilitu i konkurencieschopnosť. Prvé zariadenie MULTILIFT bolo dodané v roku 1949. Dnes sú k dispozícii účinné hákové a ramenové nakladače MULTILIFT, pripravené splniť takmer každú úlohu, akú si len viete predstaviť.

MULTILIFT eULTIMA

HIAB je súčasťou korporácie CARGOTEC, na veľtrhu IAA v Hannoveri predstavil široký rad produktov. Ako prvý na svete uvádza na trh MULTILIFT eULTIMA – plug-and-play hákový nosič navrhnutý špeciálne pre elektrické nákladné vozidlá. MULTILIFT eULTIMA, skonštruovaný s ohľadom na udržateľnosť, je navrhnutý tak, aby poskytoval výnimočný výkon a efektivitu, čím stanovuje nový priemyselný štandard.

MULTILIFT eULTIMA sa vyznačuje bezproblémovou integráciou využívaním ePTO nákladného vozidla na napájanie, čo zaisťuje jednoduchú inštaláciu a optimálny výkon s energeticky účinnými ovládacími prvkami. Tichý výkon je ideálny pre centrá miest a nočné služby. Tento produkt obsahuje rôzne technológie redukcie hluku vrátane bzučiaka bieleho šumu, optimalizovaného hydraulického systému a technológie mechanického potlačenia hluku.

Exkluzívny balík výkonu, navrhnutý na zvýšenie účinnosti, zvyšuje rýchlosť a energetickú účinnosť, zatiaľ čo proporcionálne ovládacie prvky zvyšujú presnosť a prevádzkovú efektivitu. Optimalizované parametre ovládania zaisťujú, že energia sa využíva len podľa potreby, bez spotreby, keď hákový nosič nie je v prevádzke.

MULTILIFT eULTIMA je vyrobený z MULTILIFT Ultima ZERO™, recyklovanej ocele bez fosílnych uhlíkových emisií, ktorá znižuje výrobné emisie uhlíka o 15 % a emisie aktívneho používania o 25 %. HIAB, ako súčasť CARGOTEC, spolupracuje so švédskym výrobcom ocele SSAB. V roku 2023 CARGOTEC a SSAB posunuli svoje partnerstvo na ďalšiu úroveň, a to zavedením SSAB Zero™, recyklovanej ocele bez fosílnych uhlíkových emisií, do odvetvia manipulácie s nákladom a nákladu používaného v eULTIMA a plánujú ho použiť vo viacerých produktoch HIAB aj v blízkej budúcnosti.

MULTILIFT-XR5S

Nosiče kontajnerov (hákové) – MULTILIFT

„Sme veľmi hrdí, že môžeme predstaviť náš MULTILIFT eULTIMA nielen preto, že je to prvý plug-and-play hákový nosič pre elektrické nákladné vozidlá na svete a ponúka výnimočný výkon a funkcie. Tento produkt demonštruje dlhodobý záväzok spoločnosti HIAB k udržateľnosti, energetickej efektívnosti a lepšej budúcnosti našej planéty,“ povedal Pauli Siivonen, globálny produktový manažér, MULTILIFT Demountables and Defence.

MULTILIFT eULTIMA bude v premiére vystavený počas výstavy Elmia Lastbil Truck Exhibition, najväčšej dopravnej udalosti v severskom regióne, 21. – 24. augusta. V spolupráci s Volvo Trucks bude MULTILIFT eULTIMA namontovaný na elektrický nákladný automobil Volvo, vyrobený tiež z recyklovanej ocele bez fosílnych uhlíkových emisií.

Spoločnosť HIAB po prvý raz predstavila aj kalkulačku MULTILIFT Value Calculator, navrhnutú tak, aby pomohla zákazníkom posúdiť celkové náklady na vlastníctvo a emisie CO2, návratnosť investícií, a ako pomôže balík Performance Package a oceľ MULTILIFT ZERO šetriť čas, investície a životné prostredie.
HIAB je popredným poskytovateľom inteligentných a udržateľných riešení manipulácie s nákladom.

Prémiové vybavenie HIAB zahŕňa nakladacie žeriavy HIAB, EFFER a ARGOS, vysokozdvižné vozíky MOFFETT a PRINCETON, lesnícke žeriavy LOGLIFT, recyklačné žeriavy JONSERED, vysokozdvižné vozíky a hákové nosiče MULTILIFT, rolovacie lanové kladkostroje GALFAB, zadné plošiny značiek ZEPRO, WALTCO, DEL, a HIPERFORM. HIAB je súčasťou CARGOTEC Corporation a zamestnáva približne 6 000 ľudí.

Editor
Peter Magerčiak
Back to top button