Motorizmus

VW Slovakia má 19. a 20. 8. naplánovanú výrobu vozidiel vo všetkých segmentoch

Bratislavský Volkswagen (VW) má vo štvrtok (19. 8.) a piatok (20. 8.) naplánovanú produkcia vozidiel vo všetkých segmentoch a zmenách. Uviedla to Lucia Kovarovič Makayová, hovorkyňa Volkswagen Slovakia.

„Pre pretrvávajúci nedostatok polovodičov v súvislosti s epidémiou nového koronavírusu bude v bratislavskom závode od pondelka 23. do piatka 27. augusta prerušená výroba SUV vozidiel vo všetkých troch zmenách. Výroba v segmente malých mestských vozidiel bude prebiehať podľa aktuálne platného výrobného plánu,“ spresnila.

Výrazný výpadok kapacít na výrobu polovodičov podľa nej spôsobil celosvetovo v mnohých odvetviach nedostatky v produkcii. V dôsledku rastúceho dopytu po elektronike na jednej strane, ako aj na základe vysokého dopytu na trhu s automobilmi na druhej strane, prichádza naďalej k nedostatkom v zásobovaní automobilového priemyslu.

Následkami je prispôsobovanie automobilovej produkcie naprieč celým odvetvím, čo sa dotýka aj značiek koncernu Volkswagen. Aj napriek napätej situácii prišlo podľa nej doteraz v koncernových závodoch len k fázovitému prispôsobovaniu produkcie.

„Nové vypuknutie ochorenia COVID-19 v Ázii, konkrétne v Malajzii a na Taiwane, spôsobilo opätovné zatvorenie fabrík dôležitých výrobcov polovodičov. Aktuálne vychádzame z toho, že v 3. kvartáli 2021 bude zásobovanie čipmi naďalej veľmi nestále, situácia zostane napätá a čipová kríza zároveň dosiahne svoj vrchol. Ďalšie prispôsobovanie výroby preto nie je vylúčené. Do konca roka sa očakáva zlepšenie dostupnosti čipov,“ priblížila.

Dodala, že v závislosti od nového stavu v zásobovaní dielmi urobí Volkswagen Slovakia všetko pre to, aby produkciu v druhom polroku v čo najväčšej možnej miere dohnal. Najvyššiu prioritu má pritom dodanie vyrobených vozidiel zákazníkom v tej najvyššej kvalite a v najkratšom možnom čase.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button