Motorizmus

Trh s jazdenými vozidlami od marca ožíva

Prevádzky autobazárov museli byť vzhľadom na pandémiu nového koronavírusu zatvorené, rovnako ako ostatné maloobchodné predajne. K oživeniu došlo podľa údajov spoločnosti AAA Auto v marci, keď sa ponuka ojazdených áut na Slovensku medzimesačne zvýšila o 14 773 vozidiel na 50 123 áut. Približne na tejto úrovni sa držala aj v apríli.

„V medziročnom porovnaní už teraz vidíme, že ochota zákazníkov vymeniť si auto za novšie je oveľa vyššia ako v apríli minulého roka, keď nás zastihla prvá vlna pandémie spojená s lockdownom a nikto nevedel, čo nás čaká. V minuloročnom apríli sa slovenská ponuka na trhu prepadla až pod hranicu 36 000 áut, teraz už je to opäť približne 50 000 vozidiel ponúkaných na trhu,“ priblížil prevádzkový riaditeľ autocentier spoločnosti Petr Vaněček.

V apríli tohto roku bolo na slovenskom trhu inzerovaných 47 715 jazdených áut, čo je o takmer 12 500 viac ako počas minuloročného apríla. Stredná hodnota ceny medziročne klesla o 400 eur. Najčastejšie bola v ponuke Škoda Octavia v počte 3503 kusov, 1833 kusov Škody Fabie a Volkswagen Passat s počtom 1777 kusov.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button