Motorizmus

Plán PSA Peugeot Citroën Slovakia sa zatiaľ výrazne nezmenil

Znížený dopyt na automobilovom trhu je realitou a podobne ako cítiť pokles v celom odvetví, cítime ho aj v koncerne PSA. Automobilka sa však zameriava na výrobu menších vozidiel s motormi s nízkou spotrebou a nižšími emisiami C02 a tieto typy vozidiel sú odolnejšie voči aktuálnym výkyvom na trhu. Uviedol to dnes ako reakciu na vplyv finančnej krízy riaditeľ odboru komunikácie PSA Peugeot Citroën Slovakia Peter Švec.
 

"Pri súčasnej intenzite finančnej krízy na európskom kontinente a pri súvisiacom poklese predaja nehrozí v našom prípade v mesiacoch október, november, december zastavovanie výroby zo dňa na deň," uviedol.
Už pred rokom zaviedol PSA Peugeot Citroën Slovakia do praxe nástroje flexibilného využívania pracovného času, ktoré umožňujú zatiaľ riešiť podobné situácie. Je to po dohode s odborovou organizáciou a bez vplyvu na mzdu zamestnancov. "Naplánované dni pracovného voľna si naši zamestnanci budú nadrábať počas pracovných sobôt a nadčasov po spustení sériovej výroby nového modelu C3 Picasso v úvode budúceho roka," dodal Švec. Cieľ, na ktorý sa automobilka zameriava, je úspešne spustenie výroby nového modelu, ktorého produkcia sa už rozbieha na úkor poklesu výroby existujúceho modelu Peugeot 207.
Plán produkcie na tento rok sa v trnavskej automobilke zatiaľ výrazne nezmenil a z uvedených dôvodov by nemal byť podľa vyjadrenia Šveca hlboko pod hranicou avizovaných 200.000 vozidiel.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button