Motorizmus

Nový rad hybridných pneumatík pre regionálnu dopravu

Nový rad hybridných pneumatík pre regionálnu dopravu. Pneumatiky Conti Hybrid HS5 pre riadenú nápravu a Conti Hybrid HD5 pre hnaciu nápravu v rozmere 22,5 palcov sú určené pre kombinované použitie na regionálnych cestách a diaľniciach.

Pneumatiky spĺňajú rôznorodé požiadavky na vozový park, t.j. časté zrýchľovanie, brzdenie, manévrovanie a zatáčanie na rôznych povrchoch vozoviek. Nové prémiové pneumatiky sa vyrovnávajú s nespočetnými výzvami vďaka radu špičkových vývojových riešení; inovatívne behúne, nové zmesi a najmodernejšia konštrukcia kostry plášťov poskytujú optimálny výkon vďaka vynikajúcemu kilometrovému výkonu, odolnosti a trakcii v kombinácii s optimalizovaným valivým odporom. Vďaka tomu je nová pneumatika Conti Hybrid spoľahlivým partnerom po celú dobu svojej životnosti.

Nový rad pneumatík Conti Hybrid 5. generácie

Nový rad pneumatík Conti Hybrid 5. generácie vyniká kilometrovým prebehom až o 20 % vyšším ako u predchádzajúcej generácie – v závislosti od príslušného rozmeru pneumatiky. Pneumatiky ponúkajú výnimočný celkový výkon po celú dobu životnosti pneumatík, pretože boli vyvinuté špeciálne pre potreby regionálnej dopravy. „Vďaka vysokému kilometrovému výkonu, ktorý pneumatiky ponúkajú a prémiovému riešeniu protektorovania, pomáha dlhá životnosť pneumatík dosiahnuť vysokú úroveň efektivity vozového parku, a tým zaistiť jeho udržateľné riadenie,“ hovorí Hinnerk Kaiser, vedúci produktového vývoja pneumatík pre autobusy a nákladné automobily spoločnosti Continental.

Hinnerk Kaiser
Hinnerk Kaiser, vedúci produktového vývoja pneumatík pre autobusy a nákladné automobily v spoločnosti Continental

Kaučukové zmesi

Kaučukové zmesi používané v rade pneumatík Conti Hybrid Generation 5 boli vyvinuté špeciálne na plnenie náročných požiadaviek regionálnej dopravy. Behúne s dvojvrstvovou konštrukciou (cap base) a inovatívnymi zmesami umožňujú vysoký kilometrový výkon. Poskytujú značnú robustnosť a zároveň optimalizujú valivý odpor pri použití v regionálnej doprave. To má tiež pozitívny vplyv na spotrebu paliva a emisie CO2.

Conti Hybrid HS5 a HD5

Ako Conti Hybrid HS5 pre riadenú nápravu, tak Conti Hybrid HD5 pre hnaciu nápravu ponúkajú prvotriedny výkon za všetkých poveternostných podmienok. Dokonca aj so zvyškovou hĺbkou dezénu ku koncu životnosti pneumatiky. Zásluhu na tom má robustný behúň s novými 3D matricovými lamelami v celej šírke. Novo vyvinutý dezén pneumatiky Conti Hybrid HD5 veľmi účinne chráni behúň a plášť pred poškodením. Dezén so špeciálnymi stredovými drážkami zaisťuje tiež skvelú odolnosť, rovnomerné opotrebenie, vynikajúcu trakciu. Špeciálne vyhadzovače zase zabraňujú zachytávaniu kameňov v pneumatike.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS Continental

Prečítajte si aj

Back to top button