Motorizmus

Nová zimná pneumatika Barum POLARIS 6 už v predaji

Nová zimná pneumatika Barum POLARIS 6 už v predaji. Nová zimná pneumatika Barum POLARIS 6 s vysokým kilometrovým výkonom a komfortnou úrovňou vonkajšieho hluku je už dostupná u predajcov.

Nová pneumatika POLARIS 6 bude od uvedenia na trh dostupná v celkovo 30 rozmeroch, čo umožní mnohým vodičom automobilov prejsť na bezpečnú a úspornú zimnú pneumatiku už tento rok. Ďalšie dôležité rozmery pribudnú v budúcom roku.

Bezpečné a kvalitné pneumatiky sa dajú kúpiť aj za prijateľnú cenu, ako to už dlhodobo dokazuje značka Barum z koncernu Continental. Pneumatika POLARIS 6 je už teraz dostupná v 30 najpoužívanejších rozmeroch medzi českými a slovenskými motoristami. V budúcom roku sa rozšíri na 100 artiklov. Okrem toho pribudlo osem rozmerov, ktoré doteraz neboli v ponuke zimných pneumatík Barum vôbec dostupné. Svoju premiéru majú napríklad 20-palcové pneumatiky.

Zimné pneumatiky, ktoré sa vyrábajú v Európe v závodoch spoločnosti Continental najmodernejšími metódami a technológiami, sa vyznačujú vyváženými jazdnými vlastnosťami, zvýšenou životnosťou a komfortnou úrovňou vonkajšieho hluku. Pneumatiky sú dostupné aj v priemeroch od 15 do 20 palcov, v šírkach od 175 do 255 milimetrov a s profilovým číslom od 65 do 35 percent. Väčšina modelov má zvýšenú nosnosť, čo umožňuje ich montáž na veľké osobné vozidlá a SUV. Nový Barum POLARIS 6 je vhodný pre modely s elektrickým aj konvenčným pohonom. Všetky rozmery majú na štítku EÚ hodnotenie „C“ pre priľnavosť na mokrom povrchu a „C až D“ pre spotrebu paliva.

Vonkajšia hlučnosť pneumatiky je v priemere 72 dB, čo jej dáva najlepšie hodnotenie tohto parametra na štítku EÚ. Medzi obľúbené vozidlá a SUV, ktoré môžu byť vybavené novými pneumatikami POLARIS 6, patria například Audi A3, BMW radu 1, Citroen C3, Ford Kuga, Hyundai Ioniq 5, Mercedes triedy A, Nissan Qashqai a VW ID.7.

Editor
Peter Magerčiak

Prečítajte si aj

Back to top button