Motorizmus

Náhradné dielce pre všetky vozidlá




O rozhovor sme požiadali Michala Hubáčka, riaditeľa spoločnosti ADIP SLOVAKIA, s.r.o., ktorá sa zaoberá dovozom a predajom náhradných dielcov.

 

Kedy bola založená spoločnosť ADIP SLOVAKIA?

Spoločnosť ADIP SLOVAKIA, s.r.o., je dcérskou spoločnosťou českej firmy ADIP, spol. s r.o., ktorej centrála sa nachádza v Březnici u Zlína. V Českej republike má okrem centrály naša materská spoločnosť ďalších 11 predajných miest. ADIP SLOVAKIA bola založená v roku 2005 so sídlom v Banskej Bystrici, kde sa okrem centrály nachádza aj predajňa. V tom istom roku sme otvorili ďalšie predajné miesto v Trenčíne.

 

V ktorých mestách na Slovensku máte svoje pobočky?

Zákazníci nás nájdu už v spomínanej Banskej Bystrici a v Trenčíne, ďalej v Žiline, Bratislave, Poprade, Rimavskej Sobote a Nitre. Pri pohľade na mapu tak zistíte, že sme rovnomerne rozmiestnení po území západného a stredného Slovenska.

 

Aký sortiment produktov a služieb poskytujete?

Špecializujeme sa na predaj náhradných dielcov pre nákladné vozidlá, vleky, návesy, autobusy a ťahače. Snažíme sa mať čo najširšie portfólio sortimentu na všetkých našich predajných miestach s ohľadom na aktuálne potreby zákazníkov v danom regióne.

 

Okrem predaja prostredníctvom kamenných obchodov predávate vaše produkty aj prostredníctvom internetového obchodu?

Našim zákazníkom samozrejme ponúkame možnosť nákupu i prostredníctvom internetového obchodu – webshopu. Záujem o túto formu obchodu i u nás v spoločnosti rastie a k dnešnému dňu máme zaregistrovaných viac než 250 zákazníkov, ktorí stále viac využívajú tento moderný spôsob nákupu.

 

Máte vždy všetky produkty na sklade?

Bežný a rýchloobrátkový sortiment sa snažíme mať vždy naskladnený tak, aby ho mal zákazník ihneď k dispozícii. Pri ostatných položkách sa spoliehame na prepracovanú logistiku. A tak nie je problém požadovaný dielec, ktorý je na inom mieste skladom, dodať zákazníkovi na druhý deň. Stále sledujeme novinky a najnovšie trendy v brandži, legislatívne zmeny, starostlivo zaznamenávame priania, pripomienky a dopyty našich zákazníkov a rozširujeme pravidelne ponúkaný sortiment a skladové zásoby.

 

S predajom je nerozlučne spätý aj marketing. Na ktorých odborných podujatiach a veľtrhoch môžu vašu expozíciu navštíviť Vaši zákazníci?

Každoročne usporadúvame pre našich zákazníkov niekoľko stretnutí v rámci jednotlivých predajných miest. Okrem toho sa tento rok zúčastníme i verejných akcií, konkrétne Truck country v Piešťanoch v termíne od 20. do 22. júna a po novom tiež na výstave Úžitkové vozidlá, ktorá sa koná v Banskej Bystrici od 22. do 25. apríla. Všetkých našich stálych i potenciálnych zákazníkov na obe akcie samozrejme srdečne pozývame.

Z marketingových aktivít, z ktorých ďalej môžu ťažiť naši zákazníci, by som spomenul od začiatku tohto roku vydávaný dvojmesačník TIP ADIP, prezentujúci našu aktuálnu akčnú ponuku za zvýhodnené ceny, práve prebiehajúce predajné akcie a tiež ďalšie informácie, napríklad o dianí v spoločnosti, o vybranom sortimente alebo našich dodávateľoch. Zoznámiť sa s ním môže zákazník na ktoromkoľvek z našich predajných miest a rovnako požiadať o jeho pravidelné adresné doručovanie priamo do firmy.

 

Aké novinky chystáte v tomto roku?

Snažíme sa byť našim zákazníkom čo najbližšie a tak aj v roku 2008 plánujeme rozšírenie našich predajných miest. Jednanie a prípravy sú ale zatiaľ v začiatkoch a je veľmi skoro to bližšie špecifikovať. Každopádne budeme zákazníkov včas informovať.

Prečítajte si aj

Back to top button