Motorizmus

Na Autosalón Nitra sa prihlásilo viac ako 200 vystavovateľov

Viac ako 200 vystavovateľov osobných, nákladných a úžitkových vozidiel – dovozcov, výrobcov a dílerov sa prihlásilo na 16. medzinárodný Autosalón Nitra, ktorý otvoria 11. septembra pre verejnosť. Novinársky deň sa uskutoční deň predtým, oznámil manažér projektu Autosalón František Ďurkovič na tlačovej konferencii v Bratislave.
 

Pre návštevníkov dovozcovia podľa jeho slov pripravili opäť nadštandardné expozície a modely. Lákadlom budú značky Brillance, Citroën, Ford, Honda, Hummer, Mitsubishi, Škoda a ďalšie.
Medzi novými modelmi sa objaví automobilka Volvo napr. v slovenskej výstavnej premiére so športovo-úžitkovým modelom XC-60. Premiéru bude mať aj nová generácia modelu Seat Ibiza. Dve novinky ponúkne výrobca značky Opel – model Insignia, ktorý debutoval na nedávnom londýnskom autosalóne, a nové vydanie modelu Agila. "Najviac výstavných premiér nájdu návštevníci v stánku automobilky Kia, kde bude umiestnená aj nová generácia modelu Picanto. Priaznivci francúzskych vozidiel môžu obdivovať Peugeot, jeho modernizovaný modelový rad 407," dodal Ďurkovič.
Riaditeľ š.p. Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra Miloslav Pisár pripomenul, že aj v roku 2008 Autosalón Nitra obhájil svoju vysokú kvalitu a je šiestykrát zaradený do oficiálneho kalendára O.I.C.A., čo znamená medzi 18 najprestížnejších autosalónov na svete.
K sprievodným akciám Autosalónu Ďurkovič upozornil na dve odborné konferencie pod záštitou podpredsedu vlády SR Štefana Harabina. Podujatia sa budú venovať činnosti znalcov cestnej dopravy a tiež bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Denne sa budú podľa avizovaného programu konať rôzne súťaže a ukážky automobilov vrátane veteránov a vojenskej techniky na voľnej ploche. Dovedna 30 prihlásených vystavovateľov sa špecializuje na tuning, dodal Ďurkovič.
Nitriansky Autosalón sa ukončí 15. septembra.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button