Motorizmus

Chrysler rokuje o spolupráci s Fiatom a Tata Motors

Chrysler rokuje o prenájme produkčných kapacít v USA a spoločnej maloobchodnej distribúcii s Fiatom. Takáto dohoda by talianskej automobilke umožnila vrátiť sa na americký trh po 25 rokoch. V stredu o tom informovali zdroje blízke rokovaniam.
 

Chrysler, ktorý je tretím najväčším výrobcom áut v USA, tiež rokuje s indickou automobilkou Tata Motors o predaji svojho športovo-úžitkového vozidla Jeep Wrangler v Indii a možnostiach na ostatných ázijských trhoch, dodali spomínané zdroje, ktoré nie sú oprávnené informovať o rokovaniach.
Hovorca spoločnosti Chrysler, ktorú kontroluje investičná spoločnosť Cerberus Capital Management, odmietol rokovania potvrdiť. Rovnako sa k nim nevyjadril ani predstaviteľ Tata a predstavitelia Fiatu a Cerberusu neboli k zastihnutiu. Generálny riaditeľ Fiatu Sergio Marchionne tvrdí, že Fiat hľadá partnera pre svoj návrat na severoamerický trh.
Spolupráca Chrysleru s Tata by americkej automobilke otvorila nové trhy pre Wrangler. Jeden investičný bankár, ktorý si neprial byť menovaný, uviedol, že produktová dohoda Chrysleru s Tata by neskôr mohla viesť k rozsiahlejšej dohode.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button