Motorizmus

AAA AUTO si aj po príchode eura zachová rovnakú cenovú politiku

Autocentrum AAA AUTO si zachová rovnakú cenovú politiku aj po príchode eura. Materská spoločnosť AAA Auto Group N.V. so sídlom v Holandsku totiž slovenskej dcérskej spoločnosti na to poskytuje dostatočne stabilné finančné zázemie. Ceny predávaných vozidiel sa teda v spoločnosti nezmenia ani po zavedení euromeny. Taká je odpoveď firmy na otázky motoristov, či sa po začlenení Slovenska do eurozóny zmenia ceny predávaných automobilov a či je vhodné kúpiť si automobil pred 1. januárom 2009, alebo až nástupe eura.
     

 Keďže ceny všetkých tovarov a služieb sa na Slovensku prepočítavajú podľa stanoveného konverzného kurzu (1 euro = 30,1260 Sk), aj trh s automobilmi prerátava ceny predávaných vozidiel tak, aby nedošlo k ich umelému navyšovaniu. Zákazníci majú možnosť skontrolovať si ceny automobilov, a to vďaka povinnému duálnemu zobrazovaniu v slovenských korunách aj eurách.
Ceny ojazdených automobilov môže podľa PR špecialistky Autocentrum AAA AUTO Miroslavy Ryškovej ovplyvniť situácia na trhu, dopyt po nich, prípadne svetová finančná kríza, ktorá tiež môže s cenami hýbať tak, ako je to v tomto období v prípade pohonných látok. "Ako dcérska spoločnosť silného holandského holdingu veríme vo väčšiu cenovú rovnováhu, a preto nepredpokladáme výrazne zmeny cien ojazdených automobilov na našich pobočkách. Pre niektorých obchodníkov však už nebude možné ťažiť z posilňujúceho kurzu slovenskej koruny voči euru," povedala Ryšková.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button