Letecká doprava

Z bratislavského letiska v nedeľu odletia prví dovolenkári do Splitu

V nedeľu odletia prví dovolenkári do chorvátskeho Splitu priamo z bratislavského letiska. Prvý odlet zabezpečí slovenská letecká spoločnosť AirExplore a uskutoční sa po 15. hodine. Informovala o tom hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Veronika Ševčíková.

Lety do Splitu budú prevádzkované pravidelne dvakrát týždenne a sprevádzať ich budú aj bezpečnostné opatrenia ako rúška či dezinfekcia rúk. Pravidelná linka do tejto destinácie bude z Letiska M. R. Štefánika lietať prvýkrát po ôsmich rokoch. Linka poletí každú stredu a nedeľu, pričom v stredy bude odlet z Bratislavy o 13.35 h, odlet zo Splitu o 16.05 h. V nedele budú odlety z Bratislavy o 15.05 h, zo Splitu o 17.35 h. Spoločnosť ich bude prevádzkovať na lietadlách Boeing 737-800, ktoré disponujú 189 miestami.
Hovorkyňa letiska potvrdila, že záujem ľudí o podobnú linku bol veľký. „Často sa na nás obracali s otázkou, prečo sa nelieta z Bratislavy do Chorvátska, teraz to tu je,“ dodala.

V prípade, že by došlo k zákazu letov do Chorvátska, spoločnosti by podľa Martina Štulajtera, riaditeľa slovenskej leteckej spoločnosti zabezpečujúcej pravidelnú linku, nezostalo nič iné, len lety zrušiť.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button