Letecká doprava

Tender na nový terminál vyhlási bratislavské letisko v septembri

Bratislavské letisko plánuje vyhlásiť tender na rekonštrukciu a dostavbu terminálu pre vybavenie cestujúcich 16. septembra tohto roka.
 

"Predpokladaná hodnota stavby je 2,5 až 3,5 miliardy Sk (82,6 milióna až 115,64 milióna eur) bez dane z pridanej hodnoty," uvádza Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava (BTS), a. s., v Úradnom vestníku Európskej únie (EÚ). Letisko sa tiež uchádza o príspevok na financovanie predmetu obstarávania v rámci projektu TEN-T z fondov Európskeho spoločenstva.
Nový terminál by mal zvýšiť kapacitu BTS do roku 2010 na 3,5 milióna cestujúcich. V roku 2012 by to mohlo byť už 5 miliónov cestujúcich. Výstavbu nového terminálu plánuje letisko začať v decembri tohto roka.
O aktuálnom stave a rozvojových prioritách bratislavského letiska bude v utorok rokovať s vedením letiska premiér Robert Fico. Novým predsedom predstavenstva BTS sa 20. júna stal Zdeněk Schraml. Zvolili ho akcionári na riadnom valnom zhromaždení, na ktorom tiež odvolali dovtedajšieho predsedu predstavenstva Karola Biermanna.

Zdroj: TASR

Prečítajte si aj

Back to top button