Letecká doprava

Ruské aerolínie S7 ponúkajú AUA príťažlivé podmienky

Ruská letecká spoločnosť S7, ktorá sa tiež uchádza o štátny podiel v Austrian Airlines (AUA), pripravila pre ne rozsiahly rastový balík. "Ponuka by mala byť senzačnou pre AUA a viedenské letisko," uviedol informačný zdroj, ktorý pozná ponuku Rusov.

Spolu s S7 by AUA mohli vybudovať svoju pozíciu vo východnej Európe a obzvlášť v Rusku. Ponuka S7 by mala byť najlepšou aj s ohľadom na pracovné miesta. Pri zohľadnení všetkých aspektov by v tomto prípade malo veľký úžitok zo začlenenia AUA do S7 aj Rakúsko.
Záujemcovia o podiel štátu v AUA majú svoje nezáväzné ponuky a stratégiu organizátorovi predaja odovzdať do piatku tohto týždňa. O AUA sa uchádza aj nemecká Lufthansa, Air France/KLM a British Airways. 
S7 sú už dnes najsilnejšie ruské aerolínie a naďalej sa chcú koncentrovať predovšetkým na rýchlo rastúci domáci trh. Doteraz bol pre spoločnosť Frankfurt nad Mohanom "jediným rozumným prístupom do Európy". Plánované partnerstvo s Lufthansou však nefungovalo. "Podľa nášho názoru Lufthansa sa nespráva ako partner, ale ako Aeroflot. Obe spoločnosti neberú do úvahy záujmy svojho partnera," uviedol nedávno šéf S7 Vladislav Filev.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button