Letecká doprava

Piloti Lufthansy vyhlásili 36-hodinový štrajk

Nemecké aerolínie Lufthansa dnes zrušili takmer pätinu letov na domácich regionálnych linkách. Dôvodom je štrajk pilotov jej dcérskej spoločnosti CityLine za vyššie mzdy.
 

Druhý najväčší letecký prepravca v Európe zrušil pre štrajk 360 z 2000 letov na domácich linkách. Tisícky cestujúcich tak museli využiť vlaky a iné spôsoby dopravy.
Piloti spoločnosti CityLine, ktorá zabezpečuje dopravu cestujúcich z iných nemeckých miest do Frankfurtu nad Mohanom a Mníchova, odkiaľ štartujú diaľkové lety, vstúpili dnes po polnoci do 36-hodinového štrajku.
Odborový zväz pilotov Cockpit žiada rovnaké platové podmienky, aké majú ich kolegovia z materskej spoločnosti Lufthansa. Do dnešnej protestnej akcie sa nezapojili piloti druhej dcérskej spoločnosti Eurowings, ktorá zabezpečuje dopravu na kratšie vzdialenosti v rámci Európy.
Rušenie letov na linkách CityLine spôsobí Lufthanse "značné škody", varoval člen predstavenstva aerolínií Stefan Lauer. Zároveň vyzval štrajkujúcich, aby obnovili rokovania s leteckou spoločnosťou a pokúsili sa dosiahnuť dohodu. Odborový zväz Cockpit pre zmenu vyzval Lufthansu, aby mu predložila novú ponuku.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button