Letecká doprava

Na Letisku Piešťany sa budú servisovať lietadlá

Na Letisku Piešťany sa budú servisovať lietadlá. Dve spoločnosti zaoberajúce sa nákladnou leteckou dopravou si zriadia na Letisku Piešťany základne na opravu a údržbu svojej flotily.

Nájomné zmluvy podpísalo vedenie letiska s Vulkan Air a Swift Solution Atlantic, informoval Jozef Viskupič, predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorý je majoritným vlastníkom letiska.
„Letisko Piešťany má za sebou úspešnú, už tretiu letnú charterovú sezónu. V jeho rozlietavaní pokračujeme aj prostredníctvom efektívneho využívania potenciálu nehnuteľného majetku. Uzavreli sme zmluvy so spoločnosťami, ktoré na letisku budú servisovať svoje nákladné lietadlá. Dohodli sme sa na dlhodobej a vzájomne výhodnej spolupráci. Piešťanské letisko tak dostalo ďalší rozvojový impulz, ktorý sa pozitívne odrazí aj na výsledkoch jeho hospodárenia,“ povedal Viskupič.

Zmluvy uzavreli predbežne do konca roka 2023 s tým, že môže prísť k ich predĺženiu. „S treťou spoločnosťou o podobnej zmluve aktívne rokujeme. Letisku to prinesie ďalšie pohyby a v spojitosti s tým aj výnosy. Je to pre nás dôležité najmä mimo letnej sezóny. Verím, že perspektívne budeme ponúkať ešte viac nákladných letov z Piešťan, ktoré využívajú napríklad firmy v automobilovom priemysle,“ povedal výkonný riaditeľ Letiska Piešťany Bohumil Klečák. Akcionármi Letiska Piešťany, a. s., sú TTSK, mesto Piešťany a Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button