Letecká doprava

Konkurzný správca sa poslednýkrát pokúsi o záchranu Alitalie

Správca konkurznej podstaty talianskej leteckej spoločnosti Alitalia v pondelok podnikne posledný pokus o záchranu krachujúcich aerolínií a vyhlási verejný tender, kým pristúpi k ich likvidácii.
 

Krach Alitalie je už len otázkou niekoľkých dní po tom, ako predchádzajúci pokus o jej záchranu skupinou talianskych investorov stroskotal. Odborári totiž odmietli prijať ich podmienky. Cez víkend ešte Alitalia pokračovala v prevádzke, ale už o  týždeň môžu jej lietadlá definitívne zostať na zemi. Premiér Silvio Berlusconi potvrdil, že o taliansku leteckú spoločnosť nemajú záujem žiadne zahraničné aerolínie a že bankrot Alitalie je už len formalitou.
"Vyhlásime verejný tender na odkúpenie Alitalie," uviedol konkurzný správca Augusto Fantozzi pre nedeľné vydanie novín Il Messaggero.
V pondelok sa Fantozzi stretne s predstaviteľmi Úradu pre civilné letectvo (ENAC), aby zistil, či si Alitalia dokáže udržať licenciu. ENAC už avizoval, že ak sa nenájde žiadny plán na záchranu Alitalie, tak maximálne do 10 dní ukončí všetky lety.
Fantozzi uviedol, že sa znovu obrátil na letecké spoločnosti Air France, Lufthansa a British Airways, či nemajú záujem o kúpu Alitalie, ale žiadna z nich nereagovala.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button