Letecká doprava

Hangáre na letisku Piešťany za milióny eur

Hangáre na letisku Piešťany za milióny eur. Letisko Piešťany uzatvorilo ďalšiu zmluvu na prenájom plôch vo svojom areáli. Nový investor sa zaviazal, že postaví moderné hangáre a obslužné budovy. V nich vytvorí svoju základňu vrátane administratívneho zázemia. Informoval o tom riaditeľ letiska Bohumil Klečák

„V auguste sme oznámili, že na letisko prichádzajú dve zahraničné spoločnosti, ktoré u nás budú servisovať lietadlá. Úspešne sme zavŕšili ďalšiu sériu rokovaní. S novým investorom sme sa dohodli, že na letisku postaví hangár a obslužné budovy v hodnote niekoľkých miliónov eur,“ uviedol riaditeľ. Pôjde podľa jeho slov o najväčšiu investíciu do infraštruktúry letiska v ostatných rokoch. Verí, že bude jasným signálom aj pre ďalších potenciálnych partnerov.

„Naša prítomnosť v Piešťanoch bude trvalá. Postavíme tu nové hangáre so zázemím a zriadime si tu základňu nielen pre naše lietadlá, ale aj pre ostatných vo všeobecnom letectve,“ povedal konateľ spoločnosti Aircraft Management Dobroslav Chrobák. Investormi Aircraft Management sú Cirrus Aircraft CZ a BTK Group. Prvé hangáre majú byť k dispozícii budúci rok v lete.

Hangáre na letisku Piešťany za milióny eur

Podľa predsedu predstavenstva letiskovej spoločnosti Jána Marušinca pokračujú vo finančnom ozdravovaní letiska. „Jeho potenciál napĺňame podľa schváleného viacročného podnikateľského plánu. Vychádzame aj zo štúdie, ktorá vznikla v spolupráci rakúskych expertov s Krajskou inovačnou rozvojovou agentúrou. Práve tá odporúča intenzívny rozvoj aktivít letiska vrátane využívania všetkého jeho majetku,“ konštatoval.

Letisko tvrdí, že má za sebou tretiu a doteraz najúspešnejšiu letnú charterovú sezónu. Medzi júnom a septembrom jeho služby využilo vyše 13 000 dovolenkárov. Z poskytnutého príspevku z rozpočtovej kapitoly ministerstva dopravy letisko tento rok kúpilo hasičské vozidlo a v zmodernizovanej príletovej hale bola nainštalovaná klimatizácia. Akcionármi Letiska Piešťany sú Trnavský samosprávny kraj, mesto Piešťany a Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button