Letecká doprava

British Airways kupujú L’Avion na rozšírenie letov do USA

Britská letecká spoločnosť British Airways sa dohodla na kúpe francúzskych aerolínií L’Avion, ktorými chce posilniť divíziu OpenSkies a jej transkontinentálne lety medzi Európou a USA. Za francúzsku firmu zaplatí 54 miliónov libier (2,06 miliardy Sk).
 

L’Avion nastúpila na trh v januári minulého roka a podobne ako OpenSkies lieta do USA z parížskeho letiska Orly, na rozdiel od transkontinentálnej divízie British Airways však nelieta do New Yorku ale Newarku. Jej flotilu tvoria dve lietadlá B757 ponúkajúce po 90 miest výhradne v biznis triede. L’Avion tak bola poslednou nezávislou nízkonákladovou spoločnosťou, ktorá ponúkala lety iba v biznis triede. Eos, MAXJet Airways aj Silverjet v dôsledku vysokých cien ropy zbankrotovali.
"L’Avion je úspešná spoločnosť, ktorá vybudovala prémiový biznis za relatívne krátky čas," oznámil na margo akvizície šéf British Airways Willie Walsh.
Kúpu, zdá sa, ocenili aj trhy, keď cena akcií British Airways vzrástla dnes o 1,7 % na 2,11 libry. Od začiatku roka akcie v dôsledku vysokých cien ropy klesli o 32 %, takže momentálne majú British Airways hodnotu 2,43 miliardy libier.

Zdroj: TASR

Prečítajte si aj

Back to top button