Letecká doprava

Austrian Airlines začínajú s optimalizáciou svojho podnikania

Rakúska letecká spoločnosť Austrian Airlines (AUA) sa v dôsledku aktuálnej krízy v civilnej leteckej doprave rozhodla pre "vlastnú optimalizáciu" podnikania. V nasledujúcich mesiacoch v súvislosti s drahým leteckým benzínom a nižším záujmom verejnosti o služby aerolínií rozhodne o zrušení prevádzky na niektorých linkách, prípadne ich bude obsluhovať slabšie.

Zimná prevádzka spoločnosti v porovnaní s jej pôvodným zámerom bude nižšia ešte o ďalších takmer 5 %. AUA o tom informovala dnes vo Viedni. Jej lietadlá nebudú lietať od zimy medzi Viedňou a Chicagom. Kapacity spoločnosti v tomto období klesnú celkom o 21 %. Lietadlá spoločnosti však rovnakým tempom ako doteraz budú lietať na cieľové letiská vo východnej Európe a na Blízkom východe. Rovnako sa zachová aj terajších do päť denných letov na londýnske letisko Heathrow.
Spoločnosť zvyšuje od 15. júla palivový príplatok na krátkych a stredných tratiach z 24 eur (723,02 Sk) na 27 eur (813,40 Sk). Na dlhých tratiach budú cestujúci priplácať namiesto 92 eur (2771,59 Sk) 98 eur (2952,35 Sk).
Prispôsobenie počtu zamestnancov spoločnosti reálnym potrebám sa dosiahne zastavením prijímania nových pracovníkov; opustené alebo opúšťané miesta sa nebudú obsadzovať.

Zdroj: TASR

Prečítajte si aj

Back to top button