Správy | Aktuality | Témy

Hankook expanduje v Maďarsku

Hankook expanduje v Maďarsku. Hankook rozširuje svoju európsku továreň o výrobnú linku na pneumatiky pre nákladné autá a autobusy.

Predstavenstvo spoločnosti Hankook schválilo 23. novembra žiadosť o vybudovanie novej výrobnej linky na výrobu pneumatík pre nákladné autá a autobusy TBR (Truck Bus Radial) v jej európskom závode v Rácalmás v Maďarsku. Hankook do roku 2027 investuje do výstavby celkovo 540 miliónov eur. Po dokončení linky plánuje mať kapacitu 800 000 jednotiek ročne.

Prémiový výrobca pneumatík Hankook tak rozširuje svoju európsku továreň o novú výrobnú linku na pneumatiky pre nákladné autá a autobusy. Závod na výrobu pneumatík v Rácalmás je v prevádzke od roku 2007. Je považovaný za základňu spoločnosti Hankook pre jej expanziu v Európe. So svojimi najmodernejšími výrobnými zariadeniami má európska továreň od dokončenia tretej stavebnej fázy výrobnú kapacitu 17 miliónov pneumatík pre osobné automobily a ľahké úžitkové vozidlá.

Závod tento rok získal aj prestížne certifikáciu ISCC PLUS (International Sustainability & Carbon Certification). Hankook investuje do projektu, ktorý má byť dokončený do roku 2027. Rozšírením sa vytvorí približne 450 nových pracovných miest. Po dokončení bude závod Rácalmás vyrábať až 800 000 kusov ročne s dennou kapacitou až 2 380 pneumatík pre nákladné autá a autobusy. Hankook má v súčasnosti osem výrobných závodov po celom svete s celkovou kapacitou približne 102 miliónov pneumatík ročne.

Zdroj
transport.sk
Editor
Viliam Bujna, zdroj: Hankook

Prečítajte si aj

Back to top button